Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. července 2018 8:17
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Cristiano Ronaldo má fyzickou kapacitu těla jako 20letý chlap. Lékařská prohlídka v Juventusu zavřela nepřejícím ústa

SPORT
Uložit Uložené

Portugalec nemá se svým tělem absolutně žádnou konkurenci.

Na světě zřejmě není tvrději pracujícího fotbalisty, než jakým je Cristiano Ronaldo. Portugalec od začátku své kariéry zažíval roky odříkání, nekonečné hodiny v posilovně a přísně střežený jídelníček, což se mu ve věku 33 let začíná vyplácet. Svět šokovala zpráva o přestupu do Juventusu a našli se i kritici, kteří jej dopředu odepisují právě kvůli věku, jenže Ronaldo nemá absolutně žádný zájem o odchod do důchodu.

 


Na vlastní oči se o tom přesvědčili i lékaři z Juventusu, kde v polovině července Cristiano absolvoval lékařskou prohlídku, aby se italský klub mohl ujistit o tom, že je zdravý, ve výborné fyzické formě a připravený vítězit. Samotní doktoři byli překvapeni výsledky, kterých měl Portugalec dosáhnout.

Analytik z televize beIN Sports Matteo Bonetti zveřejnil na svém Twitteru zprávu o tom, jak měla lékařská prohlídka Ronalda dopadnout. Při pohledu na jednotlivá čísla by mohl Cristiano klidně být přirovnán k 20letému profesionálnímu sportovci přesto, že oslavil již 33. narozeniny.


Podíl tuku v těle mu naměřili v hodnotě 7 procent, přičemž průměrný profesionální sportovec dosahuje 10 až 11 procent. Při podílu svalů v těle mu naměřili 50 procent, zatímco průměr se pohybuje kolem 46 procent. Ba co víc, na uplynulém mistrovství světa mu samotná FIFA naměřila nejvyšší rychlost ze všech hráčů. Ronaldo v jednu chvíli sprintoval 33,98 kilometru za hodinu.

Italský deník Gazzetta dokonce vypočítal i hodnoty, které by hráči národních týmů na mistrovství světa dosahovali v žebříčku Athletic Performance Index. Podle výsledků by Ronaldo jednoznačně triumfoval nad všemi z nich. I když sportovci obvykle nejvyššího skóre dosahují ve věku okolo 25 let, Ronaldo nemá konkurenci ani v současnosti.


Domů
Sdílet
Diskuse