Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. srpna 2018 9:43
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Rodiče platí trenéry pro své děti, aby se zlepšily ve Fortnite

TECH
Uložit Uložené

Dříve děti chodily na tréninky fotbalu, dneska už ale nejsou výjimkou tréninky v počítačových hrách. Najdou se totiž koučové, kteří zájemcům například pomůžou zlepšit se ve Fortnite.

Když chcete, aby bylo vaše dítě v něčem dobré a vyčnívalo nad svými vrstevníky, tak mu zakoupíte soukromé lekce s trenérem. To dříve platilo zejména pro klasické sporty jako fotbal či hokej, v dnešní době si však už můžete zaplatit i kouče, který vaší ratolesti pomůže zlepšovat se v hraní počítačových her. Například ve Fortnite.

Jak totiž informuje zahraniční web Gamerant, v poslední době je možné na sociální sítích a různých inzertních stránkách nalézt stále více případů, kdy zaběhlí hráči populární hry od Epic Games nabízejí předání svých četných zkušeností mladším ročníkům, kteří by se od nich mohli lecco přiučit.

A lidé o takový koučink zřejmě mají zájem. Od začátku března (marec) tohoto roku bylo totiž takových trenérů najato více než 1400. Ti si přitom v průměru žádají asi 15 až 20 dolarů za hodinovou lekci, případně 50 dolarů za 3 až 4 hodiny tréninku.

Jak server dále zmiňuje, rodiče tyto lekce neplatí jen pro své děti, ale v některých případech i sami pro sebe, aby pak mohli se svými potomky hrát na kompetitivní úrovni. Jedním z takových rodičů je například Adrian Luff z Texasu, který uvedl, že byl byl rád, kdyby se naučil přežít alespoň první dvě minuty.

Jak se zdá, doba se očividně vážně mění a kdoví, třeba s aktuálně rostoucím nárůstem popularity eSportů a výdělků, které se s tím pojí, se mohou pravidelné lekce ve Fortnite jednoho dne vyplatit. 

Domů
Sdílet
Diskuse