Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. září 2018 11:53
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Intenzivní battle royale mód pro nové Call of Duty se ukazuje ve skvělém gameplay traileru. Nechybí ani zombíci

TECH
Uložit Uložené

Populární série představuje v traileru nový battle royale režim. Vyzkoušet ho budete moct i vy již za několik dní.

Ať už se nám to líbí, nebo ne, žánr battle royale je holt aktuálně největším fenoménem na celosvětové herní scéně a není proto divu, že se jej nějak do svých titulů snaží našroubovat i velká jména průmyslu, která tu s námi jsou už celou řadu let.

To platí jak pro sérii Battlefield od studia DICE, tak i pro konkurenční akci Call of Duty, jejíž tvůrci ze studia Treyarch se tento oblíbený režim rozhodli do svého nadcházejícího dílu Black Ops 4 také přidat. Pro obě zmíněné značky se tak jednat o vůbec první díly, který přijdou i s battle royale módem.

Intenzivní akce

Kdo se s tímto režimem popasuje lépe, ukáže až čas, zvědaví fanoušci však již nyní mohou nahlédnout na to, jak zhruba bude battle royale v podání Call of Duty vypadat. Společnost Activision, která hru vydává, totiž zveřejnila nový gameplay trailer, který se právě na představení tohoto režimu zaměřuje.

Jak již napovídá samotný název videa, režim nese název Blackout a kromě tradičního pěšího boje nechybí ani helikoptéry, čluny, čtyřkolky a podobně. S tím, jak se postupně začíná zmenšovat herní plocha, se navíc na scéně objevují i zombíci. Zdá se tedy, že na hráče čeká opravdu intenzivní zážitek.

S těmi se však bude moct hráč popasovat i v samostatném módu, který známe již z minulých dílů. V tom novém by něm být ale ještě rozšířený o několik novinek.

Beta již brzy

Zatím ještě nebylo oficiálně potvrzeno, kolik hráčů celkem se v režimu Blackout proti sobě naráz utká. Jak ale nedávno vývojářské studio Treyarch sdělilo zahraničnímu serveru Game Informer, maximální kapacita pro chystanou betu bude činit 80 hráčů.

Jak podotýká web Gamespot, to je méně než například u kolegů Fortnite nebo Player Unknown's Battlegrounds, ovšem prioritou tvůrců je v tuto chvíli především co největší kvalita gameplaye než samotná kapacita hráčů. Ta se ostatně třeba do vydání ještě navýší.

Takto vypadá herní plocha režimu Blackout

Intenzivní battle royale mód pro nové Call of Duty se ukazuje ve skvělém gameplay traileru. Nechybí ani zombíci
Zdroj: Call of Duty: Black Ops 4/Activision

Pokud budete mít zájem veřejnou betu režimu Blackout vyzkoušet i vy, příležitost se vám naskytne již brzy. Jak totiž vydavatelská společnost Activision oznámila, beta pro Xbox One a PC odstartuje již 14. září (september), přičemž hráči na PS4 se bety exkluzivně dočkají už o několik dní dříve, konkrétně 10. 9., a na všech systémech pak potrvá až do 17. 9.

Letos bez kampaně

Finální hra Call of Duty: Black Ops 4 má naplánované datum vydání na 12. října (október) na všechny zmíněné platformy. Jednou ze změn oproti minulým dílům bude absence tradiční singleplayerové kampaně, namísto které letos autoři sázejí spíše na multiplayerový zážitek. Těšit se však prý můžeme alespoň na několik sólo misí za různé postavy.

V tomto ohledu tak bude mít zřejmě konkurenční Battlefield výhodu, jelikož má obsahovat jak nový battle royal režim a klasické multiplayerové módy, tak i poutavou příběhovou kampaň, v níž budeme cestovat po různých bojištích druhé světové války a poznávat příběhy rozličných hrdinů.

Čemu dáte letos přednost vy? Upřednostníte pokračování podsérie Black Ops, nebo se raději vrátíte s Battlefieldem zpátky do minulosti do největšího ozbrojeného konfliktu v dějinách lidstva? Dejte nám vědět níže v komentářích.

Domů
Sdílet
Diskuse