Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. září 2018 14:04
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

George R. R. Martin nechápe, proč Game of Thrones končí osmou sérií. Myslel si, že jich bude třináct

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Autor knižní ságy nerozumí tomu, proč HBO uťalo Game of Thrones tak brzy.

Game of Thrones začalo v roce 2011 a okamžitě se pro HBO stalo velkým hitem. O několik let pozdě sbíralo jednu cenu Emmy za druhou a hlavní herci začali vydělávat opravdu krásné peníze.

Po šesté sérii jsme se ale dozvěděli, že příběh spěje ke konci a zbývá nám už jen 13 epizod ve dvou sériích.

Nikdo nechápal, jak se za 13 epizod uzavřou všechny dějové linky a řekne se vše potřebné.

Náš strach se naplnil a v sedmé sérii jsme viděli, že se to tvůrcům trošku rozsypalo. Některé linky byly vysloveně hloupé, jiné nedokončené, některé zcela ignorovali a celé to bylo až příliš rychlé.

Seriál ztratil své kouzlo i atmosféru, kterou budoval dlouhé roky, a bylo to citelné i u skalních fanoušků.

Nemluvíme o nezajímavém natahování a fillerových omáčkách. Svět Game of Thrones si žádal pomalejší postup, místo toho se větvení příběhů uťalo příliš rychle. A uvědomuje si to i George R. R. Martin, autor knižní ságy.

Ten se v rozhovoru pro Variety vyjádřil, že ho dost překvapuje blížící se konec seriálu. Myslí si, že by to klidně mohl dotáhnout až na třináctou sérii, absolutně však věří, že měla vzniknout i ta devátá a desátá.

Prakticky potvrdil dohady o tom, že showrunneři toho měli za ty roky už dost a chtěli to násilím ukončit, což se jasně projevilo na kvalitě a prezentovaném obsahu.

A to je fakt, žádná subjektivní domněnka deprimovaného fanouška. Nakonec, dočtete se o tom na každém relevantním cinema portálu.

Martin však prozradil i to, že ukončit seriál po sedmi sériích byl dlouhodobý plán. Proč se však tvůrci a HBO rozhodli vynechat tolik obsahu a po postupně a opatrně se rozvíjejícím příběhu utnout a urychlit vše, s čím pracovali, to už nikdy nevysvětlili.

Martin následně fanoušky ujistil, že i když GoT příští rok končí, s Westerosem ani zdaleka neskončili. V přípravě je totiž pět prequelových projektů.

Domů
Sdílet
Diskuse