Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. října 2018 13:03
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Rozhodčí zápasu McGregor vs. Nurmagomedov přiznal, proč nezasahoval, když Conor porušoval pravidla

SPORT UFC
Uložit Uložené

Nikdo ho nepodplatil a nic ani naschvál nepřehlížel.

Souboj mezi Khabibem Nurmagomedovem a Conorem McGregorem se neobešel bez kontroverze. Po skončení zápasu se na internetu objevilo spoustu hlasů, jak McGregor podváděl a využíval zakázané techniky, jenže rozhodčí vše přehlížel. Fanoušci dokonce rozhodčího obviňovali ze zaujatosti, avšak on se nenechal vyprovokovat.

Až dosud mlčel a na kritiku nakonec reagoval nahráním série videí na svůj Instagram, ve kterých vysvětlil, co je úkolem rozhodčího v zápasech MMA.

Rozhodčí zápasu Herb Dean zvládl souboj na výbornou. Jeho úlohou ve skutečnosti není trestat každou maličkost, ale zajistit perfektně plynulý průběh zápasu. Přesně o to se Dean snažil i při zápase McGregor vs. Nurmagomedov.

Fanoušci si všimli, že Ir využíval zakázané techniky, jenže Dean vysvětlil, že nikdy nešlo o žádné závažné porušení pravidel, a tak nechal zápas běžet. Rozhodčí zdůraznil, že kdyby zakázané triky rozhodily Nurmagomedovova, tehdy by McGregorovi domluvil a potrestal ho. Jelikož ale Rus nebyl nijak ovlivněn, vše mohlo pokračovat dál.

Doporučeno
Česká UFC hvězda Jiří Procházka: O penězích, slávě a návratu Conora McGregora. „Můj respekt ztratil,“ říká o svém soupeři Česká UFC hvězda Jiří Procházka: O penězích, slávě a návratu Conora McGregora. „Můj respekt ztratil,“ říká o svém soupeři 31. března 2024 14:00

Dean tvrdí, že i nejmenší rozptýlení dokáže ovlivnit výsledek zápasu, čemuž se on snaží předejít. Koncentrace bojovníků je na prvním místě a kdyby po upozornění Khabib či Conor schytali knockoutovou ránu, nebylo by to jen o jejich dovednostech.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený herbdeanmma (@herbdeanmma),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený herbdeanmma (@herbdeanmma),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený herbdeanmma (@herbdeanmma),

Domů
Sdílet
Diskuse