Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. října 2018 13:20
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Petr Kellner chce koupit Chelsea za přibližně 90 miliard korun

SPORT
Uložit Uložené

Vše nasvědčuje tomu, že se chystá megaobchod na fotbalové scéně. Roman Abramovič se chce klubu zbavit, zájem má miliardář Petr Kellner.

V roce 2003 koupil současný vlastník Roman Abramovič londýnský fotbalový klub Chelsea za 60 milionů liber. Od té doby se týmu dařilo a pětkrát se radoval z výhry v Premier League, stejný počet úspěchů nasbíral i v Anglickém poháru a jednou zvítězil v prestižní Lize mistrů.

Cena klubu tedy výrazně stoupla, ale Abrahamovič kvůli kauze otravy agenta Skripala už jako občan s ruským původem (a izraelským občanstvím) není ve Spojeném království vítán. Úřady mu zkrátily povolení k pobytu, s čímž souvisí i zbavování se závazků, přičemž jedním z nich je právě Chelsea.

Podle portálu Týden.cz by v nejbližších dnech měl zahájit jednání o prodeji s Petrem Kellnerem. Podle žebříčku Forbes je jeho aktuální majetek odhadován na přibližně 15,5 miliardy dolarů, což z něj dělá nejbohatšího obyvatele České republiky. Zdroje Lidových novin ještě doplňují, že miliardář má v plánu koupit polovinu akcií londýnského klubu.

Podle dostupných zdrojů požaduje Abramovič přibližně 2,5 až 3 miliardy liber a angličtí experti odhadují celkovou tržní hodnotu ve výši 4 miliard. Zároveň je známo, že současný majitel je kamarád s Petrem Kellnerem, což pravděpodobně tvoří rozdíl v ceně.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Chelsea FC (@chelseafc),

Domů
Sdílet
Diskuse