Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. prosince 2018 22:17
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Luka Modrić se stává nejlepším fotbalistou světa. Vyhrál v anketě Zlatý míč

SPORT
Uložit Uložené

Chorvatský fotbalista si připsal vítězství i v anketě Zlatý míč.

Chorvatský záložník Luka Modrić se stal nejlepším fotbalistou světa. Hráč Realu Madrid dokázal po ocenění FIFA The Best zvítězit i v anketě magazínu France Football Zlatý míč (Ballon d'Or) a po dlouhých letech ukončil vítěznou nadvládu Cristiana Ronalda a Lionela Messiho. 

Modrić podával po celý rok velmi dobré výkony, zaskvěl se nejen při vítězství Realu Madrid v Lize mistrů, ale svou královskou formu prokázal zejména na mistrovství světa v létě tohoto roku.


Chorvatskou reprezentaci společně se spoluhráči dovedl až do finále, kde však Chorvati nestačili na Francouze. Přesto Chorvat v anketě přeskočil jména jako Antoine Griezmann či Kylian Mbappé.

Lionel Messi se v anketě umístil až na páté příčce, zatímco jeho bývalý spoluhráč z Barcelony Neymar se po přestupu do francouzského PSG ocitl až na 12. místě. Brazilec sice chtěl odejít ze stínu argentinského útočníka, avšak zdánlivě docílil úplného opaku.


Domů
Sdílet
Diskuse