Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. ledna 2019 11:27
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Mortal Kombat 11 bude nejbrutálnějším dílem série. Sleduj první gameplay plný krve, hnusu a zlomenin

Mortal Kombat 11 bude nejbrutálnějším dílem série. Sleduj první gameplay plný krve, hnusu a zlomenin
Zdroj: NetherRealm Studios/Mortal Kombat 11
TECH
Uložit Uložené

Odhalení postav, gameplaye a novinek. To vše si pro nás autoři oblíbené bojovky přichystali na čtvrteční akci.

Během čtvrtečního večera proběhla avizovaná akce, na které autoři z NetherRealm Studios v plné kráse odhalili chystané pokračování kultovní série Mortal Kombat. Dočkali jsme se prvního gameplaye, nastínění příběhu, známe jména několika postav, které se ve hře objeví, a samozřejmě došlo i na představení nejrůznějších novinek. Pojďme si to tedy všechno postupně shrnout.

Nové i staré známé postavy

Co se týče oznámených postav, tak kromě Scorpiona a Raidena (kteří byli hlavními aktéry již v minulém traileru) se ve hře objeví i stálice Sub Zero a sličná Sonya Blade (které propůjčila hlas bývalá šampionka UFC Ronda Rousey). Dále se vrací Baraka (přestože v MK X zemřel) a nebude chybět ani Skarlet, která byla dostupná jako DLC postava pro MK 9.

Zároveň však došlo také k přestavení úplně nové postavy. Tou je bojovník jménem Geras, který mimo jiné umí manipulovat s časem.

Jedním z dalších navrátilců by se mohl stát taky Kabal (známý z Mortal Kombat 3), kterého autoři během večera teasovali. 

Scorpion na tisíc a jeden způsobů

Jednou z nejzásadnějších novinek oproti minulému dílu budou možnosti upravování postav. V MK X autoři představili u všech postav trojici různých variací, z nichž každá měla své určité přednosti a slabiny. Podobný systém se vrací i do MK 11, nicméně s tím rozdílem, že nyní si budeme moci jednotlivé variace vytvářet sami.

Systém byl blíže demonstrován u Scorpiona, kterého si hráč může upravit v podstatě od hlavy až k patě (to stejné platí i pro ostatní postavy). Scorpionovi je možné například dát novou masku, katanu či řetěz a vlastnosti těchto kusů výbavy pak ještě dále upravovat.

Těšit se můžeme i na poměrně bohaté množství menších či větších kosmetických doplňků, a tak si každý bude moci upravit svou oblíbenou postavu opravdu dle svého gusta.

Brutálnější než kdy dříve

Další viditelnou změnu zaznamenal tradiční ukazatel v dolní části obrazovky, který býval jednotný jak pro ofenzivu, tak i defenzivu. To už je však nyní minulostí a v MK 11 budeme mít v dolní části ukazatele dva. Horizontální pro posílení útoků a vertikální pro obranu. 

S tím se taky pojí nový systém tzv. X-Ray útoků. Ty jsou v MK 11 pojmenované jako Fatal Blows a hráči se zpřístupní ve chvíli, kdy jeho ukazatel zdraví klesne na 30 %. Tím pádem když dostáváte v zápase na frak a výrazně prohráváte, díky svému Fatal Blow můžete soupeři ubrat podstatnou část jeho zdraví a zvrátit tak vývoj boje. 

Zajímavě zní také nová mechanika v podobě perfektního vyblokování soupeřova útoku. Když se vám totiž podaří stisknout tlačítko pro obranu přesně v ten správný okamžik, otevře se vám okénko na protiútok a díky tomu můžete soupeřů tlak zastavit.

Není zřejmě třeba dodávat, že pokud jde o brutalitu a explikovanou násilnost útoků, tak se autoři opět překonali. Krev stříká všemi směry, kosti se lámou jedna radost, propichují se oči, probodávají vnitřnosti, žerou mozky a podobně. O tom vás asi nejlépe přesvědčí fatality a fatal blows v přiložených videích.

Kromě všeho výše zmíněného nám vývojáři poodhalili také příběhovou linku. Ta bude přímo navazovat na konec minulého dílu, kde (spoiler alert) hlavní antagonista Shinnok končí v poutech v Raidenově chrámu.

Právě zde se taky odehrává i zveřejněný příběhový prolog pro MK 11, kde se nám ukázala i zbrusu nová záporačka jménem Kronika.

O další bližší informace s námi tvůrci z NetherRealm Studios podělí již 30. ledna (január) během plánovaného livestreamu. Nevíme tedy, jak vy, ale my se nového dílu nemůžeme dočkat. 

Beta k předobjednávkám

Mortal Kombat 11 vychází na PS4, Xbox One, PC a Nintendo Switch 23. dubna (apríl) 2019. Ty nedočkavé z vás pak jistě potěší, že koncem března (marec) proběhne na PS4 a Xboxu beta. Abyste však do ní získali přístup, musíte si hru předobjednat.

A jak již bylo avizováno dříve, při předobjednání se navíc hráči rozšíří plejáda hratelných postav o Shao Kahna

A pokud vám náhodou samotná hra nestačí, můžete sáhnout po sběratelské edici. Ta bude kromě steelbooku a magnetu ve tvaru MK loga obsahovat taky věrnou repliku Scorpionovy masky. Cenu sběratelky však zatím neznáme.

Na závěr se můžete ještě podívat na zápas dvou profesionálních Mortal Kombat hráčů, kteří u představení hry nemohli chybět.

Domů
Sdílet
Diskuse