Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. června 2019 11:43
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Mladí čeští architekti získali v New Yorku významné ocenění. Jsou budoucími lídry odvětví

KULTURA ČESKO
Uložit Uložené

Architektonické studio Chybík+Krištof si na Design Vanguard 2019 odnesli ocenění za nejlepší mladé architektonické studio na světě.

České architektonické studio Chybík+Krištof si letos odneslo ocenění Design Vanguard 2019 od významného amerického měsíčníku Architectural Record. Jde o historicky první Čechy, kteří toto prestižní ocenění dostali. Obdrželi ho za vizionářský způsob práce s architekturou a urbanismem. 

Porota vybírala mezi mladými architektonickými firmami z celého světa a Chybík+Krištof se tak zařadili mezi architektonické špičky, jakými jsou Sou Fujimoto, Bjarke Ingels Group nebo Smiljan Radić a budoucí lídry architektury nejen u nás, ale i z celého světa. 

Mladí čeští architekti získali v New Yorku významné ocenění. Jsou budoucími lídry architektury
Mladí čeští architekti získali v New Yorku významné ocenění. Jsou budoucími lídry architektury

Tým studia je sestaven ze zhruba padesátky profesionálů v kancelářích v Praze, Brně a Bratislavě. Červnové číslo časopisu Architectural Record představí jejich práci včetně zhruba devítiletého vývoje. 

Doporučeno
Minimalistický dům v Brně má na fasádě neonový blesk a uvnitř stylové loftové byty Minimalistický dům v Brně má na fasádě neonový blesk a uvnitř stylové loftové byty 21. května 2019 15:25
Domů
Sdílet
Diskuse