Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. srpna 2019 15:11
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Dvanáct mladých lidí se na chatě v Beskydech otrávilo grilovaným masem. K místu se nedalo dojet

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Otrava grilovaným masem a těžce dostupné místo. Parta mladých lidí zažila v sobotu hotové peklo.

Skupina dvanácti lidí ve věku 18 až 19 let se v sobotu otrávila grilovaným masem. Stalo se tak na chatě nacházející se ve špatně dostupné oblasti Bílé v Beskydech. Celou skupinu museli ošetřit zdravotníci, pět otrávených dokonce skončilo v nemocnici.

Jak informoval mluvčí záchranářů Lukáš Humpl, lidé začali mít druhý den po konzumaci večeře vážné zdravotní komplikace.

Dvanáct mladých se na chatě v Beskydech otrávilo grilovaným masem. K místu se nedalo dojet
Dvanáct mladých se na chatě v Beskydech otrávilo grilovaným masem. K místu se nedalo dojet Zdroj: Miďonek/Wikimedia Commons

„V noci na sobotu se u nich rozvinuly známky infekce, která postihla zažívací trakt. Měli prudké zdravotní obtíže provázené nevolnostmi, bolestmi břicha, zvracením a průjmy, to odpovídá bakteriální infekci, jejímž zdrojem mohla být potrava, kterou postižení večer konzumovali,“ uvedl Humpl.

Zdrojem otravy bylo grilované maso. Ke skupině lidí musel vyjet tým pro speciální činnost, který operuje v moravskoslezském kraji. Problém však nastal po příjezdu. Chata totiž byla na těžce dostupném místě, kam se zdravotníci nemohli dostat.

Doporučeno
Chlapec pro zábavu spolkl tři prací kapsle, ty se mu však zasekly v hrdle. Za pár sekund se svíjel v bolestech a nepomohli mu ani doktoři Chlapec pro zábavu spolkl tři prací kapsle, ty se mu však zasekly v hrdle. Za pár sekund se svíjel v bolestech a nepomohli mu ani doktoři 31. ledna 2018 9:28

„Museli jsme zastavit zhruba 300 metrů od ní. Naštěstí se mohli postižení s pomocí záchranářů pohybovat po svých a nebylo nutné zajišťovat přepravu pomocí čtyřkolek,“ dodal mluvčí. Pacienti dostali jak léky, které zmírnily jejich obtíže, tak infuzní roztoky.

Zatímco sedm z otrávených grilovaným masem stačilo patřičně poučit o tzv. „režimových opatřeních“, pětice musela do nemocnice v Frýdku-Místku

Domů
Sdílet
Diskuse