Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. srpna 2019 15:28
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Krpálek mistrem světa! Olympijský šampion v judu si z Tokia odváží zlato

SPORT
Uložit Uložené

Český judista překonal domácího soupeře Hisajošiho Harasawu ve čtvrté minutě nastavení.

Český judista Lukáš Krpálek se podruhé v kariéře stává mistrem světa. Na šampionátu v Tokiu zvítězil ve váhové kategorii nad 100 kilogramů. Držitel zlaté medaile z olympiády v Riu de Janeiru, která se konala loni, ještě před koncem časového limitu překonal srbského reprezentanta Žarka Čuluma a Šakarmamada Mirmamadova z Tádžikistánu. Ve čtvrtfinále skolil v prodloužení Nizozemce Roye Meyera a v semifinále mu podlehl korejský bojovník v Kim Min-čong. 


Ve finálovém souboji na něj čekal domácí Hisajoši Harasawa. Ani podpora publika mu ale nepomohla. Dostal tři napomenutí za pasivitu a náš reprezentant jej nakonec ve čtvrté minutě nastavení přemohl. Mohl tak podruhé v kariéře poznat pocit vítězství na mistrovství světa. Nutno ovšem podotknout, že na šampionátu chyběla největší hvězda kategorie – Francouz Teddy Riner.

Domů
Sdílet
Diskuse