Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. července 2019 21:29
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Oscarový režisér a zpěvák Radiohead natočili v Praze krátký film. Premiéru měl na Netflixu

Oscarový režisér a zpěvák Radiohead natočili v Praze krátký film. Premiéru měl na Netflixu
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Thom York si ke svému krátkému filmu přizval zkušeného filmaře.

Unikátní krátký film Anima od režiséra Paula Thomase Andersona k novému sólovému albu frontmana Radiohead Thoma Yorka si odbyl svou premiéru na Netflixu. Natáčel se v pražských ulicích a v metru.

Krom streamovací sítě si jej budou diváci moci vychutnat i v několika velkoformátových kinech IMAX. Zpěvák Radiohead tak opět ukázal svůj vřelý vztah k Praze a k našemu metru. Už dříve totiž svoji skladbu A Reminder uvedl zvuky ze stanice metra i s hlášením zastávky. 

V krátkém filmu, který je v podstatě delším videoklipem, režisér Magnolie, Až na krev či Nitě z přízraků využívá kromě prostředí metra také temné uličky a tramvaje. Hlavní město Česka neukazuje v jeho známé podobě, vyhýbá se notoricky známým místům a město spíše představuje jako anonymní bludiště. V melancholickém klipu se krátce krom Prahy objevují záběry z muzea ve francouzské vesnici Les Baux-de-Provence

Hlavním hrdinou je anonymní muž, který projíždí a prochází Prahou a ve většině záběrů je obklopen tanečnicemi. Krátký film je natočen na velkoformátový sedmdesátimilimetrový filmový materiál a PTA v něm ukazuje depresi moderní doby. 

Domů
Sdílet
Diskuse