Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. června 2017 11:54
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Druhá série Stranger Things bude dle tvůrců šetřit monstry a vsadí spíše na hrůzu z neviděného a neznámého

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Uvítáte tuto změnu i vy?

Víme, že natáčení už oficiálně skončilo, a proto všichni fanoušci první sezóny jásají. K druhé sérii máme tedy přislíbeno zodpovězení množství dotazů a mnohem nebezpečnější stvoření, než jakým byl původně obávaný Demogorgon. Připravte se na tematické prvky, ze kterých budete mít pocit, jako byste se ocitli v románu hororového autora Stephena Kinga. Tohoto všeho se máme údajně dočkat již následující Halloween (31. říjen 2017). Jak výstižné.

Druhá série Stranger Things bude dle tvůrců šetřit monstry a vsadí spíše na hrůzu z neviděného a neznámého
Zdroj: Netflix

Přestože jsme byli v Stranger Things zpočátku zvyklí na neskrývané zlo v podobě hrozivého Demogorgona, druhá sezóna má mít k věci odlišný přístup. Ross Duffer se po boku svého bratra Matta vyjádřil k tématu následovně: „Podstatou je nedat všem to, co si myslí, že chtějí. Protože si nemyslím, že lidé skutečně vědí, co chtějí. Skrývání monster může být mnohem efektivnější, než je vidět živě, takže jejich omezení může být pro dobro věci. Mluvit o nich hodně nemohu, ale jsou skvělá.“ Tvůrci tedy vycházejí z myšlenky H. P. Lovecrafta, kterou se inspiroval i samotný Stephen King – strach z neznámého je často silnější než očitá hrozba.

Na otázku, zda se vrátí do seriálu i postava Barb, Matt odpověděl, že k žádnému vzkříšení jednoznačně nedojde. Pochopitelně ale počítejte s návratem Millie Bobby Brown a s její tajemnou postavou Eleven, s Finnem Wolfhardem v roli odvážného Mikea Wheelera, s Gatenem Matarazzem alias Dustinem Hendersonem a s Calebem McLaughlinem jako místy vystrašeným Lucasem Sinclairem. Konečně však bude více na scéně i Noah Schnapp jako ztracený Will Byers. Samozřejmě ale uvidíme i Willovu matku Joyce Byers, kterou si znovu zahraje Winona Ryder, dále počítáme se šerifem Jimem Hopperem alias Davidem Harbourem a návrat do druhé sezóny hlásí i Natalia Dyer jako Mikeova sestra Nancy Wheeler, Joe Keery s postavou jejího nápadníka Stevea Haringtona a v neposlední řadě Charlie Heaton jako Jonathan Byers. O nových postavách se můžete dočíst například zde.


Druhá série Stranger Things bude dle tvůrců šetřit monstry a vsadí spíše na hrůzu z neviděného a neznámého
Zdroj: Netflix

Co říkáte na rozhodnutí tvůrců ohledně skrývání onoho záhadného zla? Líbí se vám tato změna?

Domů
Sdílet
Diskuse