Nemůžeš si vybrat mezi brownies a cheesecakem? Toto dilema jsme vyřešili za tebe.
Dnes jsme si pro vás přichystali skutečnou lahůdku. Spojení čokoládového brownie s krémovým cheesecakem zkrátka musíš vyzkoušet. O sladkost a zvýšené množství bílkovin se postará protein (nejlépe čokoládový nebo vanilkový). Koláček zvládnou upéct i méně zkušení, postačí jen vše smíchat. Pyšnit se může i slušnými nutričními hodnotami, kde v jednom kousku najdeš až 6g bílkovin. Pusťme se tedy do pečení.
INGREDIENCE
na brownie vrstvu:
70 g špaldové mouky
20 g kakaa
50 g bílého jogurtu
100 g jablečného pyré (dětské výživy bez cukru)
2 bílky
1/2 odměrky proteinu
1 ČL prášku do pečiva
sladidlo dle chuti (jestli nepoužíváte protein použijte vice sladidla)
na cheesecake vrstvu:
1 vejce
100 g tvarohu
100 g ricotty (můžeme nahradit tvarohem)
100 g bílého jogurtu
1/2 odměrky proteinu
sladidlo dle chuti (jestli nepoužíváte protein, použijte více sladidla)
POSTUP
Mouku si smícháme s kakaem, proteinem a práškem do pečiva. Ve druhé misce smícháme bílky s jogurtem a jablečným pyré. Mokré suroviny vylijeme do suchých a pořádně promícháme. Do menšího plechu (anebo zapékací mísy) vystlané papírem na pečení nalijeme kakaové těsto. Na cheesecake vrstvu všechny suroviny smícháme a nalijeme ji na kakaové těsto. Opačným konce lžíce v těstě zakroužíme tak, abychom dostali efekt „víru“. Koláč pečeme na 180 °C 45 minut.
A nezapomínejte, jestli se vám recept podaří, vždy sledujeme #fitcult na Instagramu.
NUTRIČNÍ HODNOTY
(na 1 kousek, z celkového množství jich vyjde 15)
Kalorie: 62
Bílkoviny: 6 g
Sacharidy: 5 g
Tuky: 2 g