Co takhle trošku klasiky? K přípravě těchto škubánků potřebujeme jen pár surovin, jsou syté, chutné a navíc plné bílkovin.
Zachovat tradiční chuť, ale pozměnit složení k výživnějšímu a zdravějšímu. Přesně o toto jsme se snažili v dnešním receptu a myslíme, že se nám to i podařilo. Tyto škubánky jsou perfektní jako sladký oběd, ale díky svým nutričním hodnotám nejsou špatným nápadem ani na snídani či v jinou část dne. Vše podle osobních preferencí. V původních škubáncích z bramborového těsta bychom bílkoviny hledali jen těžko, tak jsme do těsta přidali tvaroh. Je už jen na tobě, zda zvolíš odtučněnou, nebo plnotučnou verzi. Možností posypu je také více, nám chutnal mák s kokosovým cukrem a máslem. Dobrou chuť.
INGREDIENCE
na škubánky
250g hrudkovitého tvarohu
100g celozrnné špaldové mouky
1 vajíčko
trocha stévie (sladidlo můžeme i úplně vynechat)
na drobenku
mletý mák
kokosový cukr
máslo / kokosový olej
POSTUP
Tvaroh smícháme s vajíčkem, sladidlem a postupně přisypáváme mouku. Těsto by se nám nemělo lepit. Na pomoučené desce vytvoříme z těsta válec, ze kterého odkrajujeme malé kousky, které vytvarujeme do tvaru škubánků. Škubánky vaříme v osolené vroucí vodě, dokud nevyplavou na hladinu. Škubánky scedíme a podáváme s drobenkou podle chuti. My jsme zvolili mletý mák, kokosový cukr a rozpuštěné máslo.
Pokud se ti recept podaří, pamatuj, že sledujeme aj #fitcult na Instagramu. Fotku určitě nezapomeň označit naším hashtagem.
NUTRIČNÍ INFORMACE
na 1 porci bez drobenky (z celkového množství budou 2)
Kalorie: 357
Bílkoviny: 32g
Sacharidy: 43g
Tuky: 7g