Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. prosince 2019 18:25
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

Pražský nevěstinec ShowPark hrozil, že v ulicích bude pracovat 600 prostitutek, město mu totiž patrně vypoví smlouvu

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

ShowPark, obrovský nevěstinec v hale č. 18 Pražské tržnice, bude nejspíš muset brzo změnit adresu. Nájemní smlouva mu bude vypovězena.

Pražský nevěstinec ShowPark se bude muset patrně stěhovat. Neměl by mu být prodloužen nájem v hale č. 18 Pražské tržnice městem, přestože mu podnik hrozil peticí, že v případě zrušení pronájmu nevěstince s 80 pokoji začne až na 600 prostitutek pracovat v ulicích. O situaci informovaly Novinky.cz.

Doporučeno
Obchodování s prostitucí v 90. letech? Nejobávanější pasák z Dubí pálil dívky žehličkou, jednu nakonec zabil a zahrabal Obchodování s prostitucí v 90. letech? Nejobávanější pasák z Dubí pálil dívky žehličkou, jednu nakonec zabil a zahrabal 7. května 2019 10:37

Firma dostala výpověď, resp. výzvu k vyklizení městského majetku, už před rokem. Měla tak podle města dost času. Ta však hodlala místo opustit jen v momentě, kdyby jí město vyplatilo miliardu korun. Městská část jim ale dům pronajat nemůže. „Nejde o politiku, o morální souboj, ale o to, že město nemůže podepsat smlouvu se společností, která provozuje veřejný dům, byť tvrdí, že v prostorech nejsou prostitutky,“  sdělil Novinkám náměstek Pavel Vyhnánek.

I přes veškeré debaty je nutno podotknout, že ShowPark má s halou na tržnici v Holešovicích dlouhou společnou historii. Od roku 1998 měla prostory v nájmu společnost Eroc, jejíž nájem, zprostředkovaný firmou Delat Climatizer (dnes Delta Center), měl trvat až do roku 2025. Město však letos vyhrálo nad firmami dlouholetý soudní spor.

Jednatel firmy Eroc a zástupce petentů Zbyněk Matela však hájí svůj zájem tak, že podle nich nevěstinec figuroval v městské koncepci tržnice z 90. let. Navíc měl podle nich ShowPark za rok 2018 až 158 tisíc návštěvníků, což je prý více než měl za ten rok hrad Konopiště. Na DPH tak údajně odvedli až 16 milionů korun.

Doporučeno
Šlapala jsem na ulici, abych zjistila, co zažívají prostitutky. Kvůli závislosti jsou některé ochotné jít za 75 korun bez ochrany Šlapala jsem na ulici, abych zjistila, co zažívají prostitutky. Kvůli závislosti jsou některé ochotné jít za 75 korun bez ochrany 21. července 2019 18:59

Městská zastupitelka Eva Horáková ale tvrdí, že tato čísla jsou nadsazená, jelikož by v tomto případě znamenalo, že dům navštíví zhruba 400 lidí denně. Nově by měl být unikátní secesní areál tržnice, bývalých jatek, městem opravován. Vyčlenit by na to mělo 143 milionů korun.

Domů
Sdílet
Diskuse