Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. prosince 2019 16:00
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

Cardi B láme rekordy, její album je nejstreamovanějším ženským rapovým počinem v historii Spotify

HUDBA RAP
Uložit Uložené

Raperka si započítala další zářez.

Cardi B se zdá být nezastavitelná. Před koncem roku ještě dokázala prolomit jeden z historických milníků. Týká se streamovací platformy Spotify, na níž se původem newyorkské raperce dařilo s debutovým albem Invasion of Privacy.  Jak uvedl twittrový účet chart data, zabývající se hudebními statistikami v reálném čase, album zaznamenalo 2,8 miliard streamů.

Doporučeno
Cardi B dala Offsetovi půl milionu dolarů v hotovosti, on je rozházel tanečnicím, které natřásaly zadky v klubu Cardi B dala Offsetovi půl milionu dolarů v hotovosti, on je rozházel tanečnicím, které natřásaly zadky v klubu 15. prosince 2019 10:23

Toto neskutečné číslo dělá z počinu sedmadvacetileté umělkyně nejpřehrávanější album ženské raperky v historii Spotify. A v čem se skrývá jeho úspěch? Podle všeho hlavně v hitu „I Like It" s Bad Bunnym a J Balvinem.

Tato hitovka zaznamenala sama o sobě, jak tvrdí report XXL magazínu, téměř miliardu zhlédnutí. A to není všechno. Pokud si pamatuješ na další pecku Bodak Yellow, s ní se jí povedl další majstrštyk. Track se stal nejlépe hodnoceným sólo singlem, který kdy zaznamenala ženská raperka ve Spojených státech. Stal se devětkrát platinovou. Rekord je o to více dechberoucí, protože Cardi letos album nevydala.

Ale abychom úplně od Invasion of Privacy neodbočovali, FADER informoval, že to nebyl jediný rekord, který s albem překonala. Podařilo se jí totiž každou stopu z alba certifikovat společností RIAA jako zlatou či vyšší, což se ještě žádné ženě předtím nepodařilo. Co na to říct. Kdo umí, umí.

Domů
Sdílet
Diskuse