Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. ledna 2020 17:11
Čas čtení 0:54
Vojtěch Vanda

Po sedmi letech dal brankář v NHL gól. Soupeřovi obránci se pouze ohlédli

SPORT
Uložit Uložené

Pekka Rinne z Nashvillu dokázal kuriózní věc.

Zámořská hokejová soutěž NHL čekala dlouhých sedm let na to, až se nějakému z brankářů podaří vsítit regulérní gól do sítě soupeře. O konec zdlouhavého čekání se však v nočním zápase mezi Nashvillem Predators a Chicagem Blackhawks postaral hostující gólman Pekka Rinne.

Doporučeno
Brankář NHL inkasoval kuriózní gól, na který nezapomene do konce života. Jeho autor ani nepotřeboval trefit bránu Brankář NHL inkasoval kuriózní gól, na který nezapomene do konce života. Jeho autor ani nepotřeboval trefit bránu 23. března 2018 18:43

Zápas se hraje šedesát hracích minut, nicméně půl minuty před koncem utkání mezi Chicagem a Nashvillem to vypadalo, že si hostující celek odveze všechny body za výhru 2:4. Jenže to by nesměl za Predátory chytat finský matador Pekka Rinne. Při nahozeném puku za jeho branku si pro něj přijel, správně namířil a poslal jej přes celé hřiště až do prázdné svatyně protivníka. Predátoři tak nakonec vyhráli v poměru 2:5.

„Je to jednou za život," vyjádřila se po zápase sedmatřicetiletá legenda, která je jasnou jedničkou Nashvillu už dlouhých devět let. „Je mi úplně jasné, že je se to stane pouze jednou za život, tak jsem si to taky pořádně užil,“ řekl.

Posledním brankářem, který vsítil gól soupeři, byl Mike Smith, když ještě hrával za Phoenix Coyotes. Zásah si připsal proti Detroitu 19. října 2013.

Pro domácí Chicago, v jehož dresu hrají dva krajánci Dominik Kubalík a David Kämpf, to  byla smolná tečka za celým večerem. První zmíněný dokonce snížil stav v půlce druhé třetiny na 1:3, Rinne ale obdržený gól s přehledem napravil. Blackhawks se kvůli tomu v tabulce západní konference nachází až za svým dnešním soupeřem a ztrácí na něj tři body.

Domů
Sdílet
Diskuse