Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. ledna 2020 16:26
Čas čtení 0:34
Ondřej Jarůšek

Čechy z Wu-chanu mohou pomoct odvézt Francouzi, strany jednají o možné evakuaci

NEWS
Uložit Uložené

V čínském Wu-chanu se nacházejí i Češi, nyní se jedná o jejich možné evakuaci.

Čínské velkoměsto Wu-chan je v současné době dopravně odříznuté od zbytku světa. Jedná se o preventivní opatření, které má zabránit dalšímu šíření nebezpečného koronaviru. Ten si za několik dní vyžádal zhruba 1 300 nakažených, několik desítek lidí mu podlehlo.

Kromě ruských, amerických nebo francouzských občanů se ve městě nachází i 3 Češi. Země v tuto chvíli plánují z města své obyvatele evakuovat, s odjezdem skupiny Čechů by mohla pomoci Francie. Právě s ní je v kontaktu české ministerstvo zahraničí. 

Doporučeno
Jsem tu sám, mám strach a nevím co dělat, říká Daniel P. Je uvězněn v čínském Wu-Chanu, kde se šíří koronavirus (Rozhovor) Jsem tu sám, mám strach a nevím co dělat, říká Daniel P. Je uvězněn v čínském Wu-Chanu, kde se šíří koronavirus (Rozhovor) 23. ledna 2020 19:52

„Jednáme s francouzskou stranou o případné evakuaci těch Čechů, kteří by o to stáli,” uvedla mluvčí ministerstva Zuzana Štíchová. Zatím však není jisté, zda k tomu dojde. K finálnímu rozhodnutí dle jejích slov ještě nedošlo.

S jedním z Čechů, kteří jsou ve městě „uvězněni“, jsme ti před pár dny přinesli rozhovor. „Strach mám, jsem tu sám a nevím, co dělat, jen doufám, že se to nějak přežene a lékaři na něco přijdou,“ řekl nám.

Doporučeno
U Eboly trvalo vakcínu vyvinout 5 let. Pro koronavirus z Wu-chanu nemusí vzniknout vůbec, říká viroložka z Univerzity Karlovy U Eboly trvalo vakcínu vyvinout 5 let. Pro koronavirus z Wu-chanu nemusí vzniknout vůbec, říká viroložka z Univerzity Karlovy 24. ledna 2020 14:15
Domů
Sdílet
Diskuse