Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. února 2020 v 11:26
Čas čtení 0:42
Vojtěch Vanda

Pražany překvapil v metru hustý dým. Způsobil ho požár eskalátorů

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Pondělní ráno nebylo pro cestující ve stanici Kobylisy moc příjemné.

Cestující, kteří měli dnes ráno cestu metrem po trase C do stanice Kobylisy, byli překvapeni hustým dýmem. Dopravní podnik hlavního města Prahy na svých stránkách později informoval, že byl způsoben hořícími eskalátory. Požár je již uhašen a podle veškerých dostupných informací nebyl nikdo zraněn.

Doporučeno
Muže v Praze srazilo metro, nepřežil. Podle svědků ho do kolejiště někdo strčil, policie obvinila dva lidi Muže v Praze srazilo metro, nepřežil. Podle svědků ho do kolejiště někdo strčil, policie obvinila dva lidi 24. ledna 2020 v 17:54

„Nevíte, co se děje v metru v Kobylisích? Video mi poslal kamarád před pár minutami,“ vyptával se na momentální situaci uživatel Twitteru Lukáš Biba, když sdílel zneklidňující video ze zastávky metra na trase C v Kobylisích. Na videu je vidět hustý dým, který se rozšířoval do všech koutů stanice.

Původ dýmu následně objasnil Dopravní podnik hl. města Prahy. „Požár eskalátorů s následným zadýmením stanice,“ zněl vcelku stručně předmět události. Během práce na uhašení hořících schodů a vyvětrání dýmu museli cestující využívat zastávek Ládví nebo Nádraží Holešovice, odkud mohli pokračovat dále jinými linkami městské hromadné dopravy.

Oheň a dým dělali cestujícím nepříjemnosti od 8:42 do 10:18. Nyní by mělo být všechno v pořádku a stanice znovu funkční.

Domů
Sdílet
Diskuse