Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. února 2020 12:00
Čas čtení 0:39
Ondřej Jarůšek

Čech si doma vyráběl falešné peníze pomocí inkoustové tiskárny a obyčejného papíru. Hrozí mu až 8 let za mřížemi

NEWS
Uložit Uložené

Policie dopadla muže, který vyráběl padělky bankovek.

33letý muž z Písecka si doma za použití inkoustové barevné tiskárny a běžného kancelářského papíru vyráběl falešné peníze. Padělat měl bankovky v nominální výši 1000, 500 a 200 korun a tímto způsobem zhotovil blíže nespecifikované větší množství falzifikátů. Nakonec jej dopadla policie. 

„Na nich se v několika případech pokusil napodobit i některé z ochranných prvků, a následně těmito padělky platil v různých provozovnách v Písku a na území Jihočeského kraje,“ píše policie v tiskové zprávě.

Po provedení domovní prohlídky policisté zabavili několik padělků v různé fázi vyhotovení a výpočetní techniku, kterou k výrobě falešných peněz používal.

Doporučeno
Patnáctiletý teenager z Karlovarska si doma tiskl stokoruny. S padělky pak chodil nakupovat do večerek Patnáctiletý teenager z Karlovarska si doma tiskl stokoruny. S padělky pak chodil nakupovat do večerek 6. února 2020 18:40

„Do současné doby bylo v oběhu zjištěno celkem okolo 20 těchto padělků. Je velmi pravděpodobné, že podezřelý udal do oběhu i další padělky, o kterých se policisté do současné doby nedozvěděli, případně se o jejich udání neúspěšně pokusil,“ dodává policie.

Kvůli tomu nyní kriminalisté žádají o informace ze strany majitelů těch provozoven, ve kterých se muž snažil falešné peníze neúspěšně použít.

V případě uznání viny hrozí muži 3 až 8 let za mřížemi.

Čech si doma vyráběl falešné peníze pomocí inkoustové tiskárny a obyčejného papíru. Hrozí mu až 8 let za mřížemi
Zdroj: Policie ČR
Domů
Sdílet
Diskuse