Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. března 2020 12:58
Čas čtení 0:28
Antonín Havlík

V Česku od 10 do 12 hodin nesmí do obchodů s potravinami lidé mladší 65 let. Opatření má chránit seniory

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Vláda zavedla další opatření, která mají pomoci zamezit šíření koronaviru v Česku.

Vláda na středeční tiskové konferenci zakázala od půlnoci všem osobám přítomnost v maloobchodních prodejnách potravin od čase 10 do 12 s výjimkou osob starších 65 let věku. V praxi to bude znamenat, že do obchodu budou moci vstoupit pouze senioři.

Opatření by je mělo chránit před šířením koronaviru. „Říkáme, od zítra od 10 do 12 hodin nakupují v potravinách jen důchodci nad 65 let,“ řekl na konferenci premiér Andrej Babiš.

Doporučeno
Tipy na přežití karantény a práce z domu. Jak se z toho nezbláznit, kde sehnat filmy zadarmo a co určitě nedělat Tipy na přežití karantény a práce z domu. Jak se z toho nezbláznit, kde sehnat filmy zadarmo a co určitě nedělat 17. března 2020 11:44

Vláda dnes na tiskové konferenci oznámila další opatření, která zavedla v souvislosti s epidemií koronaviru. Nákupní řetězce by měly minimálně jednou za hodinu dezinfikovat nákupní košíky, madla i kliky, vyzývají i malé obchody, aby tak činily. 

Do Česka by dále mělo o víkendu přijít na 30 milionů roušek a 1,1 milionu respirátorů.

Vláda od čtvrteční půlnoci také zavádí zákaz vycházení bez ochrany ústa a nosu. 

Další podrobnosti připravujeme.

Domů
Sdílet
Diskuse