Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. dubna 2020 21:46
Čas čtení 0:37
Jakub Paulík

Pluh z traktoru farmáři zlámal kosti a strhl kůži. 7hodinová operace mu zachránila život

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Jeho rodina naštěstí rychle přivolala pomoc.

36letý indický farmář Kisan Pawar 25. března tohoto roku nešťastným způsobem spadl z traktoru přímo do pluhu, který ho téměř připravil o život. Pohybující se čepele mu zlámaly kosti a strhly část kůže. Jeho nedaleko pracující rodina ihned zavolala pomoc. Zdravotníci ho přijali v nemocnici ve městě Baram.

Doporučeno
Při osmihodinovém výslechu nám nedali ani napít. Zažil jsem peklo a jsem rád, že jsem z něj pryč, říká Čech uvíznutý v Ugandě Při osmihodinovém výslechu nám nedali ani napít. Zažil jsem peklo a jsem rád, že jsem z něj pryč, říká Čech uvíznutý v Ugandě 2. dubna 2020 14:01

Zranění však byla vážná, a proto potřeboval speciální péči. Ze 100 kilometrů vzdáleného Pune za ním přijel doktor Abhishek Ghost, kterého kontaktovali pracovníci z Baram, píše The Sun. Ti ho mimo jiné informovali, že by si operaci v Pune nemohl mladý farmář dovolit.

„Celá struktura jeho obličeje byla zdeformovaná a kosti na tváři rozlámané na kousky,“ popsal doktor stav pacienta. 30. března podstoupil farmář po tracheotomii (vytvoření otvoru k průdušnici) 7hodinovou chirurgickou úpravu zdevastované obličeje.

Operace nakonec dopadla úspěšně a podle doktora by se mohly měkké tkáně kůže pacienta zacelit do dvou až tří týdnů. Po čase má zmizet i výrazný otok, ale srůstání kostí bude trvat pravděpodobně dva až tři měsíce.

Domů
Sdílet
Diskuse