Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. května 2020 18:19
Čas čtení 1:01
Vojtěch Vanda

Vozíčkáři během karantény ukradli speciální kolo, pachatele policie nenašla. Založil sbírku, kterou můžeš podpořit i ty

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Mladíkovi Petru Stanislavovi je pouhých 22 let. Kvůli nehodě na motorce nemůže chodit. Už tak náročný život vozíčkáře mu v posledních týdnech „zpestřil“ i zloděj, který mu ukradl speciální handbike.

Dvaadvacetiletý Petr Stanislav je vozíčkář. O schopnost chůze jej připravila dopravní nehoda na motorce, při níž si jako spolujezdec v červenci 2016 zranil páteř. V relativně novém a náročném životě vozíčkáře jej udržuje v chodu sport, k čemuž mu pomáhal i speciálně sestavený handbike pořízený minulý rok. Během karantény však o něj přišel. Někdo jej ukradl.

Doporučeno
Pomůžeš Maxíkovi? Drahý lék za 2 miliony euro potřebuje do 92 dnů, poté už jej nepůjde aplikovat Pomůžeš Maxíkovi? Drahý lék za 2 miliony euro potřebuje do 92 dnů, poté už jej nepůjde aplikovat 7. března 2020 15:40

Stanislav kontaktoval policii, která však zatím tápe. Ani bezohledný zloděj se však k vrácení stroje, který je vzhledem ke svému speciálnímu účelu stejně špatně prodejný, nemá. „Měl jsem ho zazimované na místě na stání. Když se teď oteplilo, chtěl jsem se na něm projet. Bohužel ani nevíme, jak dlouho už tam nebylo. Pro zloděje je nyní bezcenné, může to prodat maximálně do šrotu. Tady to neprodá a hranice jsou uzavřené,“ popisuje ve videu na YouTube kanále Cesta za snem okradený vozíčkář.

Aby se tedy mohl udržovat řádné kondici, rozhodl se mladý muž obrátit na veřejnost. Kolo, které se uvádí do pohybu rukama, je však drahou záležitostí.

„Kolo je pro člověka na vozíku opravdu skvělá věc. Nejenom, že se dostaneme na úplně jiná místa, kam bychom se normálně na vozíku nedostali, ale rovněž je to i fyzicky velice namáhavý pohyb, který nám pomáhá k tomu, abychom se udrželi v dobré fyzické kondici. Proto bych Vás tímto chtěl požádat o pomoc, abych si mohl pořídit handbike nový,“ píše ke sbírce na webu znesnáze21 Stanislav.

Doporučeno
Povinná maturita z matematiky nebude, rozhodli poslanci Povinná maturita z matematiky nebude, rozhodli poslanci 6. května 2020 11:56

Sbírku můžeš podpořit i ty. Petr Stanislav vybírá na nové kolo 120 tisíc korun a už nyní se podařilo vybrat 75 % částky. Stále tam chybí ta potřebná čtvrtina. Pokud ti přebývá nějaká koruna, neváhej a pošli sportovci malý příspěvek zde.

Domů
Sdílet
Diskuse