Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. července 2020 18:27
Čas čtení 0:40
Daniel Mikolášik

Někteří fanoušci Slovanu oslavovali titul po svém: Pobili se mezi sebou a protestovali proti hráčům

SPORT
Uložit Uložené

Důvodem protestování ultras proti hráčům měl být fakt, že po zápase s Ružomberkem nepoděkovali fanouškům. Hráči tak zřejmě reagovali na transparent „White Lives Matter”.

Po včerejším zápase Slovanu Bratislava a Spartaku Trnava měli domácí navzdory remíze pořádný důvod k radosti. Za bezbrankového stavu totiž uzavřeli sezónu a na Tehelném poli si převzali mistrovskou trofej ligy.

Slovan skončil v konečné tabulce na prvním místě se sedmnáctibodovým náskokem před druhou Žilinou. Jak však informuje deník SME, někteří fanoušci oslavovali titul po svém. Někteří fanoušci sdružující se v sektoru C se totiž ještě během zápasu mezi sebou bili. Podle všeho se měli dostat do konfliktu mladí a staří fanoušci.

Doporučeno
KOMENTÁŘ: Proč je heslo White Lives Matter rasistické? KOMENTÁŘ: Proč je heslo White Lives Matter rasistické? 6. července 2020 12:00

Část fanoušků Slovanu, kteří si říkají ultras, dokonce na znak demonstrace opustila stadion ještě dříve, než si hráči stihli převzít pohár. Důvodem protestování proti hráčům měl být fakt, že po středečním pohárovém finále mezi Slovanem a Ružomberkem hráči po skončení zápasu nepřišli poděkovat fanouškům.

To mělo podle všeho pobouřit jistou část ultras. Je totiž pravidlem, že když hrají doma, přijdou po zápase poděkovat před sektor C (místo na tribuně, kde fandí domácí ultras). Důvodem odmítnutí poděkování měl být zřejmě rasistický transparent „White Lives Matter“, který v sektoru vyvěsili minulý týden.

Niektorí fanúšikovia Slovana oslavovali titul po svojom: Pobili sa medzi sebou a protestovali proti hráčom
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Domů
Sdílet
Diskuse