Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. července 2020 17:35
Čas čtení 1:12
Vojtěch Vanda

Ostuda: Fedcupová tenistka Kateřina Siniaková podlehla třináctileté soupeřce

SPORT
Uložit Uložené

Nejedná se však o takové faux-pas, jak by se mohlo zdát.

Zkušená česká tenistka Kateřina Siniaková se v poslední době asi nestačí divit nad svými výkony. Exhibiční turnaj Prostějov Open jí dává pořádně zabrat; nejenže po litém boji ve třetím setu včera prohrála se sedmnáctiletou hráčkou Darjou Vidmanovou, ale dnes dokonce prohrála s čerstvě třináctiletou Brendou Fruhvirtovou.

Překvapivě se ale nedá mluvit o tak velkém překvapení, jelikož mladá teenegerka už v minulosti ukázala, že se s ní musí v ženském tenise počítat.

Doporučeno
Britského MMA šampiona pobodali na oslavě jeho 30. narozenin. Útok nožem nepřežil Britského MMA šampiona pobodali na oslavě jeho 30. narozenin. Útok nožem nepřežil 16. července 2020 8:52

Skóre 6:7 a 1:6 symbolizuje zdvižený ukazováček nad výkony v posledních zápasech Kateřiny Siniakové. Nasazená jednička a členka fedcupového národního týmu nezvládla klání na exhibičním Prostějov Open se svými mladšími soupeřkami. Kromě zápasu s Darjou Vidmanovou prohrála i s jedním z největších českých tenisových talentů Brendou Fruhvirtovou, která díky tomu, že jí bylo v dubnu konečně třináct, může zakusit pár zápasů v rámci turnajů ITF.

Brenda tvoří jeden z nejnadějnějších tuzemských sportovních tandemů se svou starší sestrou Lindou. Oběma se podařilo zvítězit v prestižním mezinárodním turnaji Les Petits, v němž obvykle soupeří hráčky do 14 let. Mladší ze sester získala titul už ve dvanácti letech jako vůbec nejmladší hráčka vůbec a společně se svou sestrou tvoří první sesterský pár, který dosáhl na turnajové prvenství.

Doporučeno
Muž si půjčil na ukradené doklady a vybral bonus za Covid-19. Jejich majitel to zjistil, když mu bonus nepřišel Muž si půjčil na ukradené doklady a vybral bonus za Covid-19. Jejich majitel to zjistil, když mu bonus nepřišel 16. července 2020 15:00

Není to ale poprvé, kdy měla Siniaková s juniorskou mistryní světa problémy. Hráčka, které náleží 58. místo v žebříčku WTA, už horko těžko odvracela prohru v prosincové extralize družstev. Tehdy ještě dvanáctiletá Fruhvirtová musela zápas kvůli vyvrtnutému kotníku vzdát, nyní si však výhru vybojovala. Její o jedenáct let starší soupeřka tak nemá naději na postup z turnajové skupiny. Poslední zápas s devatenáctiletou Annou Siskovou nic nezmění. 

Domů
Sdílet
Diskuse