Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. července 2020 17:52
Čas čtení 0:34
Antonín Havlík

Turisté letěli z Německa do Prahy, cestou si zpívali nacistickou hymnu. Hrozí jim tři roky vězení

NEWS NĚMECKO
Uložit Uložené

Vyzvedla si je policie.

Po znovuotevření hranic se do Česka a oblíbených lokalit vrací i neduhy spojené s turismem. Jednu z takovýchto strastí musela řešit česká policie v pátek policisté na Letišti Václava Havla v Praze. Informuje o tom server Novinky.cz.

Incident se odehrál večer na leteckém spoji z Düsseldorfu do Prahy. Na letišti zadrželi tři cizince, kteří měli zpívat nacistickou hymnu. Stěžovaly si na ně letušky. Tito cestující ve věku od sedmatřiceti do osmatřiceti let byli navíc agresivní, nadávali ostatním. 

Turisté letěli z Německa do Prahy, cestou si zpívali nacistickou hymnu. Hrozí jim tři roky vězení
Zdroj: Wikimedia Commons
Doporučeno
Muž u Aše si přes e-shop objednal zbraň, odmítl za ni platit. Pošťáka místo peněz sekl sekerou do hlavy Muž u Aše si přes e-shop objednal zbraň, odmítl za ni platit. Pošťáka místo peněz sekl sekerou do hlavy 27. července 2020 10:57

Jenže to se jim vymstilo. Na osoby musel zavolat letový personál policii, která si na ně počkala a po přistání je zatkla. Kriminalisté z odboru extrémismu a terorismu nyní prověřují další okolnosti. „Kriminalisté nyní případ řeší ve zkráceném přípravném řízení pro trestný čin projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka,“ řekl mluvčí policie Jan Daněk.

Toto chování se jim může vymstít. K činu se během výslechu přiznali a teď jim hrozí až tři roky za mřížemi.

Domů
Sdílet
Diskuse