Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. července 2020 10:57
Čas čtení 1:11
Antonín Havlík

Muž u Aše si přes e-shop objednal zbraň, odmítl za ni platit. Pošťáka místo peněz sekl sekerou do hlavy

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

V Mokřinách u Aše se odehrálo drama, které skončilo útokem sekyrou.

Dvacetiletý Patrik W. z Mokřin u Aše si v prosinci 2019 na internetu objednal historický revolver Smith & Wesson z 19. století za cenu 35 tisíc korun. Objednávku dokončil na vymyšlenou adresu, přičemž s doručovatelem se dohodl na místě předání úplně jiném. Neměl v úmyslu zaplatit. S příběhem přišel server Novinky.cz

A proto se dohodl na odlehlém místě u lesa, kde bude moct zásilku převzít a utéct. Domluvili se na dopoledne po desáté hodině. 

Aby toho nebylo málo, na obranu a zastrašení pošťáka se vybavil sekerou. Když přišel na místo činu, poznal v doručovateli 22letého spolužáka ze střední školy. Mávl na něj, ale nechtěl, aby ho poznal, proto se zamýšlel nad tím, jak by se vymluvil.

Přišel k autu, řekl, že jde vyzvednout balíček kamarádovi. Zatímco se doručovatel otočil, aby balíček podal, Patrik ho ve strachu sekl sekerou do hlavy. Chtěl ho zabít. 

Muž u Aše si přes e-shop objednal zbraň, odmítl za ni platit. Pošťáka místo peněz sekl sekerou do hlavy
Zdroj: pikrepo.com
Doporučeno
Mladá Olga Hepnarová před 47 lety najela na Strossmayerově náměstí do davu lidí čekajících na tramvaj Mladá Olga Hepnarová před 47 lety najela na Strossmayerově náměstí do davu lidí čekajících na tramvaj 10. července 2020 15:31

Pošťák na pár chvil ztratil vědomí. V dodávce mezitím seděla pošťákova přítelkyně. Když si uvědomila, co se děje, snažila se pomoct a kopla útočníka do břicha. Ten ji chtěl také trefit sekerou, i když mu ve vydání balíčku nijak nebránila.

Jakmile se její přítel probral, utíkal k nejbližšímu domu pro pomoc. „Oběma velmi těžce zraněným osobám poskytla první pomoc žena z přilehlého domu, která na místo přivolala záchrannou službu a policii,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. Nakonec oba museli se sečnými ránami v obličeji a na hlavě do nemocnice. Pachatele ještě toho dne v noci dopadli policisté. 

Útočník byl během útoku pod vlivem marihuany. Podle vyšetřovatelů má disociální poruchu osobnosti. Také trpí zábranami proti agresi a jak uvedli psychologové, je nulová pravděpodobnost, že by se jeho chování napravilo. Jak uvádí portál krimi-plzen.cz, pachatel už v roce 2017 přepadl čerpací stanici s kuší

Mladík je obviněn z pokusu o dvojnásobnou vraždu, za což mu hrozí až 20 let vězení nebo výjimečný trest.

Domů
Sdílet
Diskuse