Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. července 2020 19:06
Čas čtení 0:29
Adam Smeták

Babiš: Máme rezervu 75 milionů roušek, zásoby máme na 2 měsíce pro celé Česko

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Sledovali jsme tiskovou konferenci po jednání vlády ke koronavirovým opatřením.

Česká republika momentálně disponuje rezervou 75 milionů roušek11,7 milionů respirátorů FFP2 a 14,5 milionu rukavic.  „Obavy, že ve skladech státních hmotných rezerv nejsou zásoby, jsou neopodstatněné. Zásoby máme úplně někde jinde,“ uvedl na tiskové konferenci premiér Andrej Babiš. 

Babiš: Máme rezervu 75 milionů roušek, zásoby máme na 2 měsíce pro celé Česko
Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Dle jeho vyjádření máme momentálně materiál na dva měsíce pro celou Českou republiku. Zároveň dochází i k jeho dodatečným nákupům. Vláda také připraví návrh zákona o hygieně. Ten by měl centralizovat 14 krajských hygienických poboček a zefektivnit tak jejich práci. 

Vláda taktéž schválila mimořádné odměny pro zdravotníky, na které vyčlenila 11 miliard korun. Dosáhne na ně zdravotnický personál, ale i nezdravotnický personál pracující na plný úvazek v nemocnicích během pandemie. Vyplácet se bude za období březen až květen. Zdravotníci dostanou 25 tisíc korun za měsíc a nezdravotnický personál 10 tisíc korun za měsíc.

Doporučeno
Tento region zavádí povinné roušky mimo bydliště Tento region zavádí povinné roušky mimo bydliště 27. července 2020 12:02
Domů
Sdílet
Diskuse