Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. srpna 2020 19:40
Čas čtení 0:59
Vojtěch Vanda

Stanice metra Českomoravská a Hradčanská jsou pokryty LTE sítí. Do konce roku se zavede na dalších 11 stanicích

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Nyní je pokryto LTE signálem 29 stanic.

Pražské metro začíná pomalu ale jistě zaplňovat šedá místa na trati bez internetové sítě LTE. Nově byly pokryty stanice Českomoravská a Hradčanská jako osmadvacátá a devětadvacátá stanice v řadě s přilehlými tunely. V následujících dnech by je ještě měla doplnit stanice Dejvická.  

Doporučeno
Celé pražské metro má být do začátku 2022 pokryté LTE signálem. Data už nyní chytíš v těchto stanicích Celé pražské metro má být do začátku 2022 pokryté LTE signálem. Data už nyní chytíš v těchto stanicích 18. června 2020 20:18

Díky tomuto vylepšení budou moci cestující využívat síť na celé délce linky A. Do konce letošního roku se dále plánuje signál zavést do dalších 11 stanic. V srpnu by se měl kromě Dejvické dostat i do stanice Karlovo náměstí a Můstek na lince B. 

„V září se rozšíření signálu LTE dočkají cestující z oblasti pražského Jižního Města na nejvytíženější lince C, konkrétně stanice Chodov, Opatov a Háje. V průběhu posledního čtvrtletí letošního roku by síť LTE měly dostat také Národní třída, Náměstí Republiky, Náměstí Míru a další dvě stanice v Praze 3 nebo Praze 5 v závislosti na zahájení prací na připravované modernizaci stanice metra Jiřího z Poděbrad,“ píše se v tiskové zprávě.

Do konce roku 2020 by tak mělo připojení fungovat v celém širším centru Prahy. Na příští rok si Dopravní podnik nechává zbylých 22 stanic a přilehlé tunely metra. V návaznosti na rozšíření LTE signálů se DPP rozhodlo ukončit pilotní provoz vlastní wifi.

Doporučeno
Muzeum romské kultury požaduje omluvu od Václava Klause ml. za meme, které sdílel na Facebooku. Fakt to nebudu mazat, odpověděl Muzeum romské kultury požaduje omluvu od Václava Klause ml. za meme, které sdílel na Facebooku. Fakt to nebudu mazat, odpověděl 3. srpna 2020 12:14

Aktuální pokrytí vypadá následovně. Na lince A se LTE signál nachází v úseku Nemocnice Motol – Muzeum, v němž se nachází 10 stanic. Na lince B jsou pokryty úseky Smíchovské nádraží – Anděl se dvěma stanicemi a úsek Florenc – Českomoravská, kde se nachází stanic 5. Na poslední trase, lince C, je signále pokryto 12 stanic v úseku Nádraží Holešovice – Roztyly.

Domů
Sdílet
Diskuse