Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. srpna 2020 16:21
Čas čtení 1:26
Vojtěch Vanda

„Chceme, aby omezení byla co nejmenší,“ uvedl ministr Plaga k opatření proti koronaviru ve školách

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministr školství osvětlil na tiskové konferenci, s jakými opatřeními by měli žáci při zářijovém nástupu do tříd počítat.

České školy už vědí, jaká opatření začnou platit pro žáky a učitelský personál, až se 1. září vrátí do lavic. Byla jim doručena v noci z pondělí na úterý, o pár hodin později sdělil detaily médiím na tiskové konferenci ministr školství Robert Plaga. Podle něj jsou opatření vypracována tak, aby se výuka opravdu podobala normálnímu stavu.

Doporučeno
Peklo na zemi: V americkém Údolí smrti zřejmě naměřili nejvyšší teplotu na Zemi v celé historii Peklo na zemi: V americkém Údolí smrti zřejmě naměřili nejvyšší teplotu na Zemi v celé historii 18. srpna 2020 6:55

Školy budou moci podle Plagy fungovat v běžném provozu. Rouškám se však ve školách nevyhnou. „Zásadní byl maximální možný návrat k normálu, který ale musí odpovídat epidemiologické situaci,“ zmínil však ministr. Manuál, které výuková zařízení obdržela, je barevně rozdělen podle důležitosti jednotlivých sdělení. Jinou barvu mají informativní záležitosti, další zase doporučující a závazné.  

Domů
Sdílet
Diskuse