Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
22. srpna 2020 19:33
Čas čtení 0:43
Ondřej Jarůšek

Akce Ostrava Pride se zúčastnily stovky lidí. „Láska nezná hranic,“ stálo na transparentech

NEWS
Uložit Uložené

Dnešní průvod se obešel bez konfliktů.

Centrum moravskoslezské metropole se v sobotu odpoledne stalo dějištěm druhého ročníku akce Ostrava Pride, jejíž účastníci vyrazili do ulic, aby podpořili sexuální menšiny. Dle informací serveru Deník.cz na místo dorazilo zhruba tři sta lidí, kteří se z Masarykova náměstí vydali na pochod do Komenského sadů.

Doporučeno
Neuvěřitelný život Mikea Tysona: 10 šílených zajímavostí, které jsi o boxerské legendě možná nevěděl Neuvěřitelný život Mikea Tysona: 10 šílených zajímavostí, které jsi o boxerské legendě možná nevěděl 18. srpna 2020 15:44

Účastníci si s sebou kromě vlajek v duhových barvách vzali také různé transparenty a cedule, na nichž stály hesla a nápisy jako „láska nezná hranic“, „LGBTQ+ práva = lidská práva“ a podobně.

Kromě účastníků pochodu do centra dorazila i malá skupinka odpůrců sexuálních menšin. Těch bylo asi deset. Na dění dohlížela policie, celá akce však proběhla v poklidu.

Akce Ostrava Pride se zúčastnily stovky lidí. „Láska nezná hranic,“ stálo na transparentech
Zdroj: TASR/AP – ilustrační foto

„Letošní akce byla hodně specifická. S loňským ročníkem se to vůbec nedá porovnávat. Podmínky byly daleko těžší. Jsme rádi, že jsme dali komunitě možnost se projevit v průvodu i v doprovodných akcích. Kdo mohl přijet, přijel, respektujeme všechny, kteří se rozhodli zůstat doma,“ řekla pro Deník Emma Konečná, jedna z organizátorek.

Na letošní akci dorazilo méně lidí než minulý rok, účastníci totiž museli mít z bezpečnostních důvodů roušky, čímž byli vyloučeni astmatici nebo lidé, kteří trpí problémy s dýcháním. Podle Konečné byla však bezpečnost účastníků prioritou. 

Domů
Sdílet
Diskuse