Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. září 2020 13:28
Čas čtení 0:54
Daniel Kopejska

Začíná soud s komplici střelby v Charlie Hebdo. Časopis opět otiskl karikatury Mohameda

NEWS
Uložit Uložené

Celkem 14 lidí je obžalováno za pomoc při útocích v Paříži v roce 2015.

Ze čtrnácti obžalovaných z teroristického útoku na redakci Charlie Hebdo jsou tři souzeni v nepřítomnosti. Ti pravděpodobně utekli, nebo jsou již po smrti. Jedná se o lidi, kteří pomáhali teroristické skupině al-Kajda v logistických záležitostech, pomohli při získávání zbraní a ubytování. Napomohli tak k masakru v redakci satirického časopisu Charlie Hebdo, střelbě v židovském obchodě a vraždě policistky. Proces měl už začít dříve, ale kvůli koronaviru byl nakonec pozdržen, informuje BBC.

V Charlie Hebdo se rozhodli znovu otisknout karikatury, které vedly k útoku. Bylo to pro ně opravdu důležité rozhodnutí, píše se v posledním vydání. Vydání obsahuje také 12 karikatur proroka Mohameda. Dále se ve vydání píše, že lidé chtěli, aby po útocích byly karikatury proroka dále součástí dalších vydání. Tomu se však redakce bránila, ne z důvodu zákona nebo strachu, ale spíš z toho důvodu, že by to nepřineslo nic nového do debaty a bylo to zbytečné.

Domů
Sdílet
Diskuse