Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. září 2020 11:33
Čas čtení 0:33
Daniel Kopejska

Čína varuje své občany, aby necestovali do Česka

POLITIKA ČÍNA KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Čínské ministerstvo kultury a turismu vydalo varování pro občany: Česká republika je kvůli návratu Covid-19 nebezpečná.

Čínských turistů zřejmě uvidíme na ulicích méně a méně. Podle China Daily totiž čínská vláda varuje občany, že by neměli navštěvovat Českou republiku. To vše kvůli velkému nárůstu počtu nově nakažených nemocí Covid-19. Čína hodně omezila zámořské cestování již v březnu. Podobně varovala své občany už v červnu před cestováním do Austrálie, to bylo však způsobeno rasovou diskriminací vůči Asiatům v souvislosti s šířením koronaviru.

Na podezřelou souvislost poukázali v South China Morning Post, striktní varování pro vycestování do Česka totiž přichází velmi krátce po návštěvě předsedy senátu Miloše Vystrčila na Tchaj-wan. Čínský ministr zahraničí Wang i varoval, že za podobnou veřejnou provokaci bude Vystrčil platit.

Doporučeno
Předseda Senátu Miloš Vystrčil je na Tchaj-wanu. Svět mu tleská, Čína zuří Předseda Senátu Miloš Vystrčil je na Tchaj-wanu. Svět mu tleská, Čína zuří 31. srpna 2020 11:20

Česká republika je pro čínské turisty jedním z nejnavštěvovanějších míst. Číňané jsou čtvrtým největším zdrojem turismu. Za loňský rok jich navštívilo Česko přes 600 000. Útrata jednoho čínského návštěvníka v ČR za den se v průměru pohybuje kolem 1300 korun.

Domů
Sdílet
Diskuse