Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. září 2020 19:40
Čas čtení 1:24
Ondřej Jarůšek

Adam Vojtěch: Epidemie nabírá na síle, ale to neznamená, že se máme bát. Musíme se chovat zodpovědně

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministr zdravotnictví nabádá občany k dodržování jednoduchých pravidel.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch říká, že současná pandemie nemoci covid-19 nabírá na intenzitě, pokud však budou občané zodpovědně dodržovat mytí rukou, nošení roušek a udržovat bezpečnou vzdálenost od ostatních, zpomalí se šíření nákazy až o polovinu. Uvedl tak krátce poté, co vyšlo najevo, že za dnešních 18 hodin přibylo v Česku více nakažených než za celý květen.

Doporučeno
Striptérka Syybila: Vydělávám jako někdo, kdo je 20 let ve firmě. OnlyFans mi platí nájem (Rozhovor) Striptérka Syybila: Vydělávám jako někdo, kdo je 20 let ve firmě. OnlyFans mi platí nájem (Rozhovor) 16. září 2020 16:54

„Situace není dobrá, epidemie nabírá na síle. To neznamená, že se máme bát, ale že se máme chovat zodpovědně. Pokud budeme všichni dodržovat základní opatření 3R: ruce, roušky a rozestupy, zmírníme šíření epidemie až o 50 %,“ napsal před chvílí na svém Twitteru.

Ve svém novém příspěvku dále uvádí, že dodržovat tato jednoduchá pravidla bychom měli nejen kvůli sobě, ale také kvůli našim nejbližším. Znovu zopakoval, že už stát už nechce zavádět lockdown jako na jaře a upozorňuje, že dočasně bychom měli omezit účast na akcích.

„Od zítra celostátně zavádíme roušky ve všech prostorách škol (s výjimkou 1. stupně ZŠ), od zítřejší 18 hodin zakazujeme vnitřní akce na stání a od půlnoci z pátka na sobotu pak omezujeme otevírací dobu stravovacích služeb mezi 0:00 a 6:00 hod.,“ dodává.

Pokud se však epidemiologická situace nebude zlepšovat, stát pravděpodobně přistoupí k přísnějším restrikcím.

V současné chvíli ministerstvo zdravotnictví eviduje 18 930 aktivních případů, od začátku pandemie se u nás nakazilo už 42 739 lidí. Z toho 23 321 se vyléčilo. Počet hospitalizovaných už je skoro stejně velký, jako při jarním maximu. V nemocnicích se v současnosti nachází 413 pacientů s covidem-19, z toho 91 osob je ve vážném stavu.

Domů
Sdílet
Diskuse