Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. září 2020 19:05
Čas čtení 0:42
Ondřej Jarůšek

Za 18 hodin v Česku přibylo více nakažených než za celý květen

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Zřejmě bude překonán další rekord.

Během dnešního dne do 18:00 přibylo v České republice 1 710 potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru SARS-CoV-2. To je o více než stovku větší množství, než kolik jich u nás přibylo za celý letošní květen. Po dnešní půlnoci tak bude s největší pravděpodobností překonán středeční rekord, kdy bylo identifikováno 2 137 nově nakažených za den.

Kromě počtu nových případů v Česku za poslední týdny výrazně stoupl i počet hospitalizovaných pacientů. Těch už je nyní 413, tedy skoro stejně tolik, jako při jarním maximu. Ve vážném stavu je nyní už 91 lidí. Během září u nás zemřelo už přes 60 pacientů.

Nejvíce vážná je situace v hlavním městě, kde se podle aktuálních dat ministerstva zdravotnictví nachází 180,32 nakažených na 100 tisíc obyvatel. Kolik nakažených je v jednotlivých městských částech, zjistíš zde.

Doporučeno
PŘEHLED: Kolik nakažených je ve tvé části Prahy? Hlavní město zveřejnilo podrobná data PŘEHLED: Kolik nakažených je ve tvé části Prahy? Hlavní město zveřejnilo podrobná data 17. září 2020 15:00

Od začátku pandemie se u nás nakazilo 42 739 lidí, v tuto chvíli je u nás potvrzeno 18 930 aktivních případů. Kvůli zhoršené epidemiologické situaci začíná stát opět zpřísňovat bezpečnostní opatření. Budou zakázány akce nad 10 stojících lidí a roušky budou muset nově mít i žáci při výuce. Pokud se situace bude dále vyvíjet špatně, vláda přistoupí k dalším opatřením.

Domů
Sdílet
Diskuse