Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. září 2020 14:42
Čas čtení 0:54
Tereza Šnajdrová

Terminál Černý Most dostane novou podobu

NEWS
Uložit Uložené

Studie, kterou zpracuje architektonická kancelář re:architekti, by měla být dokončena příští rok v květnu.

Terminál Černý Most je jednou z nejvyužívanějších přestupních stanic mezi metrem B, dálkovými i příměstskými autobusovými linkami, ale také budoucím parkovacím domem pro více než 800 vozidel. Podle webu Institutu plánování a rozvoje hlavního města Prahy dostane Černý Most novou podobu. Koncepční studii bude zpracovávat architektonická kancelář re:architekti a hotová by měla být v květnu příštího roku.

Doporučeno
Prymula oznámil nová opatření Prymula oznámil nová opatření 23. září 2020 14:27

Autobusový terminál byl uveden do provozu v roce 1998 a on i jeho okolí již několik let vyžaduje celkovou rekonstrukci. „Rozhodli jsme se věnovat tomuto vytíženému místu větší pozornost a pokusíme se napravit některé nedostatky, které po letech fungování má. Cílem je zpříjemnit lidem cestu domů nebo na nákup či pouze jen přestup mezi metrem a autobusy,“ zhodnotil situaci náměstek primátora pro oblast územního rozvoje Petr Hlaváček.

V současné době připravuje IPR spolu s Technickou správou komunikací a Dopravním podnikem rychlá opatření, která by již nyní měla zlepšit současný stav terminálu. Důležité je řešit i jeho dlouhodobý rozvoj, který se zaměří nejen na samotný terminál, ale také jeho okolí.

Černý Most je pro nás nesmírně zajímavým úkolem, protože spojuje témata identity města Prahy (skrze svou roli brány do města), identity sídliště skrze svou roli centra v každodennosti místních obyvatel, tak otázky nakládání s téměř současnou architekturou v šíři morálních, estetických a environmentálních aspektů.“ uvedl Jan Vlach ze studia re:architekti. Koncepční studie by měla být hotova v květnu příštího roku a práce na terminálu Černý Most by mohly započít hned po jejím dokončení.

Domů
Sdílet
Diskuse