Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. září 2020 15:09
Čas čtení 0:59
Vojtěch Vanda

Učitelka v mateřské školce otrávila kaši 23 dětem své kolegyně. Dostane trest smrti

ZAJÍMAVOSTI ČÍNA TREST SMRTI
Uložit Uložené

Žena otrávila malé děti, jelikož se chtěla pomstít své kolegyni.

Čínská učitelka v mateřské školce otrávila 23 dětí, které pravidelně docházely do třídy její kolegyně. Trestný čin se udál minulý rok na jaře poté, co se pachatelka nepohodla s jinou učitelkou kvůli problému se zvládáním svěřenců. Čin Wang Yun, jak zní jméno učitelky, jedno dítě po deseti měsících v nemocnici nepřežilo. Soud jí v pondělí vyměřil trest smrti. Informuje BBC.

Doporučeno
Tři ekologičtí aktivisté se přivázali k budově ministerstva financí. Upozorňují na chybějící ekologický rozpočet Tři ekologičtí aktivisté se přivázali k budově ministerstva financí. Upozorňují na chybějící ekologický rozpočet 29. září 2020 11:03

Žena otrávila malé děti 27. března minulého roku ve městě Ťiao-cuo v provincii Che-nan. Ten den ráno začalo být dětem špatně poté, co dostaly k snídani ovesnou kaši. Dvě desítky dětí začaly jedno po druhém zvracet nebo omdlévat. Ukázalo se, že jim učitelka Wang Yun jídlo otrávila dusitanem sodným, který se může v jídle nacházet, avšak ve větších dávkách může být toxický.

Tamní policie okamžitě vyrazila na místo a ženu zatkla, její soud se nicméně odehrál až toto pondělí. Soudce uvedl, že Wang Yun nejenže použila děti jako nástroj pomsty proti její kolegyni, se kterou se nepohodla, ale zároveň dodal, že to nebyl její první pokus někoho otrávit.

Dříve, když si dusitan sodný koupila online, jej použila proti svému manželovi, který ale pokus o vraždu přežil. To se však nedá říct o jednom z otrávených dětí, které v lednu, po litém desetiměsíčním boji s otravou, zemřelo.

Doporučeno
Tvoje tvář má známý hlas: Jordan Haj s nepovedenou parukou, slzy a komplikovaná remíza Tvoje tvář má známý hlas: Jordan Haj s nepovedenou parukou, slzy a komplikovaná remíza 29. září 2020 12:00

Soud proto ženě poté, co ji označil za opovrženíhodnou a krutou, vyměřil trest smrti. Akt bude proveden pravděpodobně injekcí nebo popravčí četou. Tresty smrti jsou v Číně poměrně častou záležitostí; i když přesné údaje chybí, podle občanskoprávních skupin takto přijdou ročně o život tisícovky Číňanů.

Domů
Sdílet
Diskuse