Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. října 2020 v 8:03
Čas čtení 0:37
Ondřej Jarůšek

V Česku přibylo rekordních 3 793 nakažených, v nemocnicích je už 1 134 pacientů

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Padl další rekord.

Páteční den byl pro Českou republiku opět rekordní. Identifikováno totiž bylo 3 793 případů nákazy novým typem koronaviru SARS-CoV-2, což je nejvíce od začátku pandemie. Za celou dobu se u nás celkem nakazilo již 78 051, aktuálně ministerstvo zdravotnictví informuje o 42 320 aktivních případech.

V posledních týdnech strmě roste také počet hospitalizovaných pacientů. Těch je nyní už 1 134, z toho 221 osob se nachází ve vážném stavu. V pátek také přibylo 12 obětí, celkový počet zemřelých tak stoupl na 699.

Doporučeno
Tyto nemocnice mají nejvíce pacientů s nemocí Covid-19 Tyto nemocnice mají nejvíce pacientů s nemocí Covid-19 2. října 2020 v 19:05

Po přepočtu na 100 tisíc obyvatel je podle mapy ministerstva zdravotnictví nejvážnější situace v Uherském Hradišti. Dále jsou to Benešov a Praha.

Kvůli zhoršené epidemiologické situace začíná od pondělí v zemi opět platit nouzová stav, se kterým přijdou nová bezpečnostní opatření. Omezí se například provoz škol, svatby, volnočasové aktivity, bohoslužby a nová pravidla ovlivní i kulturní a sportovní akce.

Přehled chystaných změn, které mají platit dva týdny, si můžeš přečíst v tomto článku. Ministr zdravotnictví Roman Prymula předpokládá, že žádná další opatření se v příštím týdnu zavádět nebudou.

Domů
Sdílet
Diskuse