Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. října 2020 18:42
Čas čtení 0:34
Ondřej Jarůšek

Pražské metro dostane novou stanici, chystaný projekt bude stát přes 90 milionů korun

NEWS
Uložit Uložené

Na Zličíně má vzniknout nová stanice metra.

Pražské metro by se mělo rozrůst o novou stanici. Bude se jednat o novou konečnou linky B a vznikne ve zličínském depu. Jako první o tom na svém facebookovém profilu informoval Tomáš Mach. Podle serveru Zdopravy by se stanice Depo Zličín měla navíc propojit s připravovaným parkovacím domem v ulici Na Radosti. Ten pojme až 600 vozidel.

Doporučeno
Recenze: Remake Mafie je technický zmetek, který však okouzlí příběhem a skvělými cutscénami Recenze: Remake Mafie je technický zmetek, který však okouzlí příběhem a skvělými cutscénami 1. října 2020 14:30

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) už vypsal soutěž na projektanta, který by měl mít vybudování nové stanice na starost. Cena projektu by se měla vyšplhat přibližně na 93,5 milionů korun, zatím ale není jasné, kdy by práce měla začít.

„Z hlediska uspořádání stanice je uvažováno s variantami jednokolejné stanice s bočním nástupištěm i se stanicí dvoukolejnou s ostrovním nástupištěm, přístup z budovy P+R pevným schodištěm v kombinaci s bezbariérovou rampou, nebo s výtahem. Stanice se předpokládá bez obsluhy, s odpovídajícím vybavením,“ cituje server Zdopravy obsah dokumentace k zakázce.

Ilustrační obrázek

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek Zdroj: flickr/Ingolf
Domů
Sdílet
Diskuse