Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. října 2020 v 6:35
Čas čtení 0:38
Ondřej Jarůšek

Česko hlásí 4 457 nově nakažených. To je zdaleka nejvíce za celou dobu pandemie

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Počty nově nakažených dosahují opět rekordních hodnot.

Během úterý bylo v České republice identifikováno 4 457 případů nákazy novým typem koronaviru SARS-CoV-2. Jedná se o zdaleka nejvyšší hodnotu od počátku epidemie. Dosavadní rekord činil 3 794 nakažených za den. O aktuálních statistikách informovalo ministerstvo zdravotnictví na svých webových stránkách.

Rekordní byl také denní nárůst nakažených v Praze, kde za 24 hodin přibylo 856 případů. To je pro srovnání skoro o 100 více, než kolik činil předchozí rekord. 

Česko hlásí 4 457 nově nakažených. To je zdaleka nejvíce za celou dobu pandemie
Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví

V souvislosti s onemocnění covid-19 včera zemřelo dalších 13 lidí, celkový počet obětí tak stoupl na 794. Dalších 1 387 pacientů je aktuálně hospitalizováno, z toho 326 osob je podle lékařů ve vážném stavu. V tuto chvíli je v Česku potvrzeno celkem 40 440 aktivních případů, většina z nakažených má tedy mírný průběh nemoci.

Doporučeno
ANALÝZA: Hůře než Česko pandemii zvládají už jen Španělé. Kde jsme udělali chybu? ANALÝZA: Hůře než Česko pandemii zvládají už jen Španělé. Kde jsme udělali chybu? 5. října 2020 v 16:32

Kvůli zhoršené epidemiologické situaci platí v České republice od pondělí nouzový stav, se kterým přišla i nová opatření, jež mají šíření viru zpomalit. Ta dotýkají výuky na školách, sportu i kultury. Přehled všech opatření najdeš v našem článku.

Ministr zdravotnictví Roman Prymula ovšem uvedl, že pokud lidé nebudou nastavená pravidla dodržovat, budou opatření ještě zpřísněna

Domů
Sdílet
Diskuse