Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. října 2020 14:03
Čas čtení 0:56
Daniel Kopejska

Prymula dnes večer vystoupí v mimořádném televizním projevu

NEWS ANDREJ BABIŠ KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Večer 12. října vystoupí v televizi ministr zdravotnictví Roman Prymula a vyjádří se k současné situaci.

K současnému vývoji epidemie nemoci Covid-19 vystoupí ve večerních hodinách ministr zdravotnictví Roman Prymula v televizi. Jeho promluvu k národu bude od 20:05 vysílat Česká Televize, Nova a Prima. Informaci sdílel profil ČT24 na Twitteru.

Doporučeno
PŘEHLED: Podívej se, jaká nová opatření dnes začínají platit PŘEHLED: Podívej se, jaká nová opatření dnes začínají platit 5. října 2020 11:17

Vláda bude zároveň odpoledne projednávat další kroky a mimořádná opatření, která bude muset podniknout k zastavení neustálého šíření nákazy. Můžeme tak očekávat zpřísnění pravidel a současných nařízení.

Podobně promlouval k národu premiér Andrej Babiš již třikrát, projev ministra zdravotnictví k epidemii bude však první. „I já jsem se nechal unést nastupujícím létem a atmosférou ve společnosti. To byla chyba, kterou nechci zopakovat,“ uznal Babiš v jeho promluvě v září.

Roman Prymula se aktivně snaží zodpovídat zvídavé dotazy a na svém účtu na sociální síti Twitter často formou videí odpovídá a vysvětluje zvolená opatření.

Momentální čísla ukazují, že v Česku již bylo nakaženo 117 110 lidí, z toho 59 920 jsou aktivní případy. Aktuální číslo hospitalizovaných pacientů s nemocí Covid-19 je 2 106. Čísla dokonce ukazují, že hospitalizovaných pacientů v těžkém stavu je víc, než bylo celkem hospitalizovaných celkově na jaře. 

Domů
Sdílet
Diskuse