Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. října 2020 11:44
Čas čtení 0:54
Daniel Kopejska

Česko do boje o Oscara vyšle Šarlatána

ZAJÍMAVOSTI FILM OSCAR ŠARLATÁN
Uložit Uložené

Film režisérky Agnieszky Hollandové s Ivanem Trojanem v hlavní roli bude bojovat v kategorii nejlepší zahrniční film.

Na 93. ročníku prestižního předávání cen Oscar by se mohl objevit film Šarlatán. Ten Češi vybrali do boje v kategorii nejlepší zahraniční film. Na České filmové a televizní akademii se rozhodovalo mezi deseti hranými a dokumentárními filmy, které přihlásili producenti, informuje Česká televize. Zda se český snímek probojuje na oscarový shortlist zjistíme 9. února. Nominace budou zveřejněny 15. března 2021.

Doporučeno
Oscara dostanou už jen filmy splňující kvóty na menšiny či LGBT+ komunitu Oscara dostanou už jen filmy splňující kvóty na menšiny či LGBT+ komunitu 9. září 2020 15:22

Film natočila režisérka Agnieszka Hollandová, pro níž bylo dle jejích slov potěšením opět točit v Česku, protože zdejší kraj má k srdci nejblíže. Hollandová má na svědomí i třídílné drama Hořící keř o činu Jana Palacha a osudech jeho blízkých. 

Domů
Sdílet
Diskuse