Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
17. října 2020 22:02
Čas čtení 0:52
Ondřej Jarůšek

Šampion Oktagonu David Kozma ve fantastické bitvě úspěšně obhájil svůj opasek!

SPORT OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Zlatým hřebem Oktagonu 17 se stala titulová bitva.

Sobotní turnaj Oktagon 16 vyvrcholil očekávanou odvetou mezi šampionem welterové váhy (do 77 kilogramů) Davidem Kozmou a Mátém Kerteszem. Z jejich prvního vzájemného duel odcházel jako vítěz domácí bojovník, ale maďarský vyzyvatel bych odhodlaný toto skóre srovnat. Dnešní titulový zápas byl vypsán na pět kol.

Doporučeno
Velkolepý návrat Karlose Vémoly a neskutečná válka o titul. Oktagon 17 byl plný úžasných zápasů Velkolepý návrat Karlose Vémoly a neskutečná válka o titul. Oktagon 17 byl plný úžasných zápasů 17. října 2020 22:23

V prvním kole způsobil David Kozma svému soupeři tržnou ránu v oblasti levého oka, přesto se však Kerteszovi podařilo připsat si první pětiminutovku na svou stranu. Podařilo se mu totiž doručit hned dva takedowny, a Kozma tak několik minut strávil na zemi.

Oba borci si nic nedarovali ani v kole druhém, v němž se zhruba po minutě a půl ocitl Kozma opět na zádech. I z této nevýhodné pozice se mu ovšem dařilo soupeře trefovat nepříjemnými kopy a údery a ze země se asi minutu před koncem kola nakonec dokázal postavit. 

Ve třetím kole začal otěže zápasu přebírat šampion David Kozma, který zjevně vyčerpaného Kertesze k ničemu významnému nepustil. V útočném tempu Kozma pokračoval i ve čtvrtém kole a zdálo se, že páté kolo bude tím, které rozhodne o výsledku. Poslední kolo nabídlo poměrně vyrovnanou podívanou, ale žádné ukončení, a tak ani po konci zápasu nebylo jasné, kdo se nakonec bude radovat z výhry. 

Bodoví rozhodčí nakonec jako vítěze v poměru 3:0 na body určili stávajícího šampiona welterové váhy Davida Kozmu, který tak po fantastické bitvě obhájil svůj opasek

Doporučeno
Od vyhazovače až po světového bojovníka. První Slovák v UFC Ľudovít Klein se zapsal do historie domácího MMA Od vyhazovače až po světového bojovníka. První Slovák v UFC Ľudovít Klein se zapsal do historie domácího MMA 21. července 2022 8:30
Domů
Sdílet
Diskuse