Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. listopadu 2020 16:09
Čas čtení 0:53
Viktor Kniš

Flégr: Přijde i třetí vlna a bude nejhorší ze všech, není otázkou zda, ale kdy

NEWS JAROSLAV FLEGR
Uložit Uložené

Podle Jaroslava Flégra je hrozbou při třetí vlně i chřipková sezóna, která bude v té době v rozmachu.

Uznávaný český evoluční biolog, jehož předpovědi se dlouhodobě naplňují, varuje před třetí vlnou koronaviru ještě předtím, než přijde vakcína. Ta už sice existuje (v testovací fázi u několika firem), otázkou však je, jak rychle dokáží země očkovat tak velkou část populace, aby to mělo reálný efekt.

Doporučeno
Student VŠE spustil web, který přehledně ukazuje vývoj koronaviru v obcích Student VŠE spustil web, který přehledně ukazuje vývoj koronaviru v obcích 13. listopadu 2020 13:00

Odborník Jaroslav Flégr pro tn.nova.cz řekl, že třetí vlna bude minimálně v České republice ještě horší, než druhá, proto je třeba o potenciálním uvolňování opatření uvažovat racionálně. 

Situace u nás se momentálně výrazně zklidňuje, reprodukční číslo je pod 0,8. Přesto ministr zdravotnictví navrhuje prodloužení nouzového stavu ještě o dalších 30 dní. V nejbližších dnech se bude rozhodovat i o možném uvolnění přísných opatření, zatím mají v plánu poslat do škol děti 1. a 2 ročníku základních škol.

Domů
Sdílet
Diskuse