Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. listopadu 2020 8:47
Čas čtení 0:32
Ondřej Jarůšek

„Květiny od STBáka tady nechceme,“ zní jeden ze vzkazů na Národní třídě. Věnec už přišli položit Babiš, Vondráček i Schillerová

NEWS ANDREJ BABIŠ
Uložit Uložené

Na pražskou Národní třídu lidé nosí svíčky i květiny. Připomínáme si odpor proti nacistické okupaci v roce 1939 i demonstrace z roku 1989.

Česká republika dnes slaví Den boje za svobodu a demokracii. Na pražskou Národní třídu lidé nosí svíčky i květiny, které pokládají k pamětnímu místu, kde si připomínají násilný zásah příslušníků Veřejné bezpečnosti proti pokojně demonstrujícím studentům.

Mezi svíčkami je umístěna například také fotografie polistopadového prezidenta Václava Havla, někdo však na místo přinesl také papír s vytištěným nápisem „Květiny od STBáka a normalizačního komunisty tady nechceme“.

Doporučeno
Lidé jsou z covidu-19 v úzkostech. Lidská psychika udělá všechno, aby nezkolabovala. Třeba uvěří lžím, říká Štrobl (Rozhovor) Lidé jsou z covidu-19 v úzkostech. Lidská psychika udělá všechno, aby nezkolabovala. Třeba uvěří lžím, říká Štrobl (Rozhovor) 13. listopadu 2020 15:16

Věnec na místo přišel brzy ráno položit předseda Sněmovny Radek Vondráček, chvíli po něm pak dorazil premiér Andrej Babiš společně s ministryní financí Alenou Schillerovou.

Domů
Sdílet
Diskuse