Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. listopadu 2020 17:42
Čas čtení 0:39
Adam Smeták

Nouzový stav se prodlužuje do 12. prosince

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Poslanecká sněmovna schválila prodloužení nouzového stavu do první poloviny prosince.

Vláda České republiky schválila prodloužení nouzového stavu do 24:00 hodin 12. prosince 2020. Po celodenním jednání tak nakonec Poslanecká sněmovna nevyšla vstříc vládnímu návrhu o prodloužení nouzového stavu do 20. prosince.

Prošel kompromisní návrh KSČM, který stav nouze prodlužuje do sobotní půlnoci 12. prosince. Pro hlasovalo 54 ze 103 přítomných poslanců z hnutí ANO, ČSSD a KSČM.

Doporučeno
Flegr: S rozvolňováním zažívám déjà vu, to nejhorší nás ještě teprve čeká Flegr: S rozvolňováním zažívám déjà vu, to nejhorší nás ještě teprve čeká 19. listopadu 2020 17:25

„Občané tak budou mít na přejití do normálního života celou neděli, od pondělí pak může začít běžný život. Pokud vláda uzná, že je potřeba prodloužit nouzový stav dále, můžeme o tom rozhodnout znovu,“ uvedl poslanec Zdeněk Ondráček (KSČM) k návrhu, který předložil a který Sněmovna schválila.

„Ve sněmovně zvítězil rozum a odpovědnost, nouzový stav byl prodloužen do 12. 12. 2020. Pokud se však nestane zázrak, žádost o prodloužení nouzového stavu a dnešní debatu si zopakujeme za tři týdny,“ uvedl k hlasování vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD).

Domů
Sdílet
Diskuse