Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. listopadu 2020 16:25
Čas čtení 0:29
Tereza Šnajdrová

Dvojici, která vyhrožovala na sociálních sítích muslimům smrtí, čeká soud

NEWS
Uložit Uložené

Muž a žena byli obviněni kvůli výhružným komentářům na sociálních sítích.

Po teroristickém útoku ve Vídni se na internetu vyrojilo hned několik nenávistných komentářů útočících na muslimy. Dva z hlavních aktérů dokonce vyhrožovali smrtí, za což nyní putují před soud. O případu, který nyní řeší opavská policie, informovaly Novinky.

Doporučeno
Teroristé zabili ve Vídni minimálně 3 lidi, jednoho z útočníků policisté zastřelili Teroristé zabili ve Vídni minimálně 3 lidi, jednoho z útočníků policisté zastřelili 3. listopadu 2020 7:32

Podezřelý 51letý muž z Opavska prostřednictvím sociální sítě zveřejnil nevhodný komentář, kterým reagoval na tragické události ve Vídni. Ve svém příspěvku vyhrožoval usmrcením skupině obyvatelů muslimského vyznání,“ okomentovala případ mluvčí policie. Pisatelům nenávistných komentářů nyní hrozí až tři roky za mřížemi za výzvu k násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci.

Nezávisle na komentářích muže příspěvek na sociálních sítích komentovala také žena z Havlíčkobrodska, která vyhrožovala smrtí. „Tentokrát ho zveřejnila 36letá žena z Havlíčkobrodska. Za vinu je jí kladeno, že v komentáři vyhrožovala usmrcením skupině obyvatelů muslimského vyznání,“ doplnila mluvčí.

Domů
Sdílet
Diskuse