Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. listopadu 2020 6:35
Čas čtení 1:13
Ondřej Jarůšek

Boxerský megazápas Mike Tyson vs. Roy Jones Jr. skončil remízou. Legendy předvedly skvělou bitvu

SPORT MIKE TYSON
Uložit Uložené

Legendární boxeři se vrátili do ringu.

Dlouho očekávaný návrat dvou boxerských legend se dnes v noci stal konečně realitou. Před zraky celého světa se proti sobě mezi šestnácti provazy postavili Mike Tyson (54 let) a Roy Jones Jr. (51 let), kteří se během kariéry zapsali nesmazatelným písmem do historie tohoto sportu.

Iron Mike byl kvůli své síle nazýván nejobávanějším mužem planety, zatímco Roy Jones Jr. byl mnohými považován za jednoho z nejtalentovanějších a nejlepších šampionů napříč všemi váhovými kategoriemi. A právě dnes si tito dva velikáni světa boxu navlékli rukavice, aby proti sobě poměřili síly v exhibičním zápase. Bitva proběhla na turnaji bez diváků v Los Angeles.

Mike Tyson, Box
Zdroj: TASR/AP

Mike Tyson na vážení den před zápasem nastínil taktiku, s jakou do boje nastoupí. Uvedl, že Royi Jonesovi okamžitě půjde po krku, což úvodní minuty víceméně potvrdily. První kola nabídla poutavou podívanou a kvalitní výkony na obou stranách, zdálo se však, že kondičně je na tom o něco lépe právě Iron Mike, který byl v úderech aktivnější i tvrdší.

Doporučeno
Takto Mike Tyson likvidoval své soupeře: Podívej se na 10 brutálních knockoutů legendárního boxera Takto Mike Tyson likvidoval své soupeře: Podívej se na 10 brutálních knockoutů legendárního boxera 1. září 2020 16:46

Navzdory očekáváním mnoha fanoušků ukončení před limitem nepřišlo, stali jsme se však svědky parádní osmikolové bitvy, v níž oba borci potvrdili, že se dokázali i přes vyšší věk dostat do senzační formy – a to zejména Mike Tyson, který vytvářel větší show. Bodoví rozhodčí, kteří zápas bodovali na dálku, nakonec bitvu označili za remízu. S výsledkem oba boxeři souhlasili a jak Iron Mike uvedl, je připravený se do ringu vrátit znovu.

Doporučeno
Rapové hity, 47 knockoutů a šampion 4 váhových kategorií. Toto je legendární Roy Jones Jr., soupeř Mikea Tysona Rapové hity, 47 knockoutů a šampion 4 váhových kategorií. Toto je legendární Roy Jones Jr., soupeř Mikea Tysona 1. října 2020 17:08
Exhibiční zápas proběhl podle speciálních pravidel. Tyson a Jones boxovali ve větších 12oz rukavicích (oproti standardním 10oz rukavicím) a zápas byl vypsán na osm dvouminutových kol (místo běžných tříminutových).

Kalifornská sportovní komise, respektive její šéf Andy Foster navíc oba boxery před bojem vyzýval, aby se nesnažili o knockout, exhibice prý měla sloužit spíše jen jako ukázka jejich boxerských schopností a jakýsi „tvrdší sparring“. Tato slova však oba hlavní aktéři dnešní bitvy kritizovali s tím, že do boje dají vše. A to taky dodrželi.
Domů
Sdílet
Diskuse