Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. prosince 2020 8:45
Čas čtení 0:39
Ondřej Jarůšek

Česko má nového miliardáře. Mladý podnikatel na Floridě prodal část firmy za 6,3 miliardy korun

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Investiční společnost Summit Partners odkoupila minoritní podíl ve firmě Jana Bednáře za 290 milionů dolarů, což je zhruba 6,3 miliardy korun.

Česká republika má nového miliardáře. Stal se jím mladý podnikatel Jan Bednář, který je zakladatelem a šéfem logistické firmy ShipMonk se sídlem na Floridě. A právě v Bednářově firmě nyní investiční společnost Summit Partners odkoupila minoritní podíl za ohromných 290 milionů dolarů, v přepočtu tedy více než 6,3 miliardy korun. Informuje o tom Forbes.

„Jestli jsem po podpisu slavil? Dal jsem si jednoho panáka s týmem a vrátil se do práce,“ sdělil Bednář. Přiznává však, že se jednalo o náročný proces. „Je to masakr, ten proces jsme odstartovali před osmi měsíci s Goldman Sachs a od té doby jsem byl v jednom kole, vůbec jsem se nemohl soustředit na byznys… Ale stálo to za to,“ dodává.

Doporučeno
Jaký trend přinesl Yzomandias letos? Našli jsme ho na desce Prozyum (Recenze) Jaký trend přinesl Yzomandias letos? Našli jsme ho na desce Prozyum (Recenze) 2. prosince 2020 17:37

Bednářova firma ShipMonk se specializuje na doručování zásilek. Poptávka právě po podobných službách v posledních měsících narostla. Zpočátku Bednář pouze posílal balíčky svým přátelům do Česka, posléze však založil projekt BedaBox a z něj se nakonec stala firma ShipMonk. Nyní chce Bednář investovat prostředky do technologií, automatizace a expanze.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Jan Bednar (@jan_and_shipmonk)

Domů
Sdílet
Diskuse